Macheta camion Volvo FH12 420 cu semiremorca port-siloz M-Tec

Posted: 2 octombrie 2011 in Recenzii machete
Etichete:, , , , ,

Dragi prieteni,

Incepand de astazi, va vom prezenta in aceasta sectiune  recenzii ale unor machete pe care le gasiti pe magazinul nostru online www.vitrinacumachete.ro.

Pentru inceput, va prezint macheta unui camion Volvo FH12 420 cu semiremorca port-siloz M-Tec.

Inainte de toate, cateva cuvine despre camionul real. Prima generatie de Volvo FH 12 a aparut in anul 1993, ca inlocuitor al binecunoscutului F12 – un camion care a fost in productie timp de 15 ani.

Deindata ce a fost lansat, FH12 s-a bucurat de o deosebita apreciere, castigand in 1994 titlul de “Camionul anului”. Echipat cu un motor de 12 litri, cu 6 cilindri in linie, era capabil sa dezvolte pana la 460 CP, iar cabina aerodinamica si interiorul ergonomic faceau ca acest model sa fie economic si foarte placut la condus.

Semiremorca este marca M-Tec, un producator de prestigiu de silozuri, sisteme de transport al silozurilor si pompe pentru materiale de constructii vrac (cimenturi, mortare pre-amestecate, etc).

Macheta pe care o prezentam astazi este produsa de Joal in Spania si dovedeste o mare atentie la detalii, atat cele estetice, cat si cele functionale.

Macheta este ambalata intr-o cutie de carton, cu design-ul specific Joal, fiind protejata la interior de un suport din polistiren expandat.

Macheta Joal 350 ambalata

Macheta Joal 350 ambalata

Macheta vine asamblata in intregime, astfel incat nu este nevoie de nici o operatiune de montaj din partea colectionarului. Aproape intreaga macheta este metalica, singurele elemente din plastic fiind masca radiatorului, jantele, oglinzile, filtrul de aer si cateva ornamente.

Macheta este compusa din capul tractor si semiremorca cu siloz.

Macheta Volvo FH12 420

Macheta Volvo FH12 420

Capul tractor este bine detaliat, cu grila radiatorului bine profilata, sigla Volvo foarte vizibila pe calandru, sasiul detaliat, cu elemente ale transmisiei figurate (cardan, punti, etc), precum si rezervoarele de aer sau rezervorul de motorina. Interiorul este destul de detlaiat, putandu-se distinge scaunele si bordul, cu consola centrala si volanul. Capul tractor este carenat, acest lucru conferindu-i un aspect foarte placut.

Pneurile sunt din cauciuc, cu un profil simplu.

Ce este pacat, este ca oglinzile (bine realizate, altfel) sunt negre si pe partea soferului (nu sunt prevazute cu un autocolant sau vopsea argintii).

Macheta Volvo FH12 420

Macheta Volvo FH12 420

Macheta Volvo FH12 420

Macheta Volvo FH12 420

Semiremorca este prevazuta cu doua axe cu roti duble si este alcatuita din sasiu, peste care este montat  sistemul de basculare si ridicare/coborare a silozului, impreuna cu un siloz. Silozul este prevazut si cu un sistem de amestec si pompare a mortarelor preamestecate, ce serveste la amestecul mortarelor cu apa si pomparea lor acolo unde este nevoie pe santier.

Macheta Volvo FH12 420

Macheta Volvo FH12 420

Atat capul tractor cat si semiremorca si silozul sunt decorate cu autocolant purtand sigla firmei producatoare a silozului (M-Tec).

Rotile din fata ale capului tractor vireaza, iar remorca este conectata la sasiu cu un mecanism de tip sa, realizat din plastic flexibil.

Macheta Volvo FH12 420

Macheta Volvo FH12 420

Remorca este prevazuta cu picioare telescopice cu surub (hidraulice in realitate), pentru rezemarea acesteia cand este deconectata de la tractor.

Macheta Volvo FH12 420

Macheta Volvo FH12 420

La partea din spate are doua cale care ii asigura stabilitatea in momentul in care se coboara/ridica silozul. Mecanismul de manevrare a silozului este unul complex, fiind prevazut cu cilindri hidraulici pentru bascularea cadrului suport si o sanie ce culiseaza, actionata tot de cilindri hidraulici, pentru ridicarea si coborarea silozului la sol. Sania are doua carlige ce se fizeaza in “urechile” silozului, pentru ridicare si coborare.

Macheta Volvo FH12 420

Macheta Volvo FH12 420

Macheta Volvo FH12 420

Macheta Volvo FH12 420

Macheta Volvo FH12 420

Macheta Volvo FH12 420

In incheiere, va pot spune ca aceasta macheta este o macheta complexa, detaliata si solida in acelasi timp, constituind o piesa interesanta pentru orice colectie de camioane si de utilaje de constructii.

Puteti gasi detalii privind semiremorca si silozul, pe site-ul producatorului: http://www.m-tec.com/en/Baustellentechnik/Silosteller/sattelsilosteller.php

Macheta de camion Volvo FH12 420 cu semiremorca port-siloz M-Tec o gasiti aici…………..

Reclame
Comentarii
  1. viesparul spune:

    misto macheta. bafta cu magazinul sa aveti!

  2. Daniel spune:

    frumoasa macheta! merita sa o ai in colectie.

  3. iusti spune:

    ceao vreau un mail cu dimensiunea in cm a machetei ca vreau si eu una sa stiu cat e de mare ca asa cu cotele nu prea stiu:D ms

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s