Dragi prieteni,

Astazi va vom prezenta o macheta de basculanta Meiller, pe care o puteti gasi si in magazinul nostru online, www.vitrinacumachete.ro.

Este vorba despre macheta basculantei Meiller D421, pe sasiu MAN TGS 35.410, in configuratie 8×4.

Inainte de toate, cateva cuvine despre Meiller, MAN si basculanta reala. Meiller este o companie germana de familie, creata  in 1850 in Munchen, de catre Lorenz Meiller. In anul 1907 a fost produsa prima basculanta (bascularea se facea cu ajutorul unui mecanism actionat cu manivela), punand bazele productiei de serie de basculante, recunoscute si apreciate astazi in toata lumea. D421 este una dintre cele mai mari basculante cu basculare pe trei parti, produsa de Meiller si are o capacitate de peste 14 mc si 21 tone. MAN, a fost creata in 1898 sub numele de „Maschinenfabrik Augsburg-Nürnberg AG”, insa istoria sa (si a companiilor de la care s-a pornit) se intinde pe o perioada de peste  250 de ani. De mentionat ca MAN a construit primul camion cu motor Diesel cu injectie directa din lume in anul 1924. Astazi MAN este unul dintre cei mai cunoscuti si apreciati constructori de camioane si autocare din lume. TGS este „calul de povara” al liniei de camioane MAN, destinat cu precadere activitatilor in constructii.

Basculanta Meiller MAN TGS 35-440 8x4

Basculanta Meiller MAN TGS 35-440 8x4

 

Macheta pe care o prezentam astazi este produsa de NZG, la scara 1:50 si dovedeste aceeasi mare atentie la detalii cu care ne-a obisnuit NZG.

Macheta este ambalata intr-o cutie de carton cu vitrina, cu un design simplu, fiind protejata la interior de doua „tavi” din polietilena transparenta.

Cutie macheta basculanta Meiller MAN TGS 8x4

Cutie macheta basculanta Meiller MAN TGS 8x4

 

Macheta vine asamblata in totalitate, nefiind necesare nici un fel de operatiuni de montaj din partea colectionarului.

Macheta basculanta Meiller MAN TGS 8x4 - vedere laterala

Macheta basculanta Meiller MAN TGS 8x4 - vedere laterala

 

Macheta este realizata aproape in intregime din metal (cu cateva mici exceptii: antene, parasolar, masca radiatorului, etc) si este extrem de detaliata, incepand cu cabina, care are farurile si proiectoarele de ceata din plastic transparent si este prevazuta cu oglinzi, trepte, antene, claxoane, parasolar, girofaruri portocalii, etc, iar interiorul este si el foarte detaliat (scaune, volan, tablou de bord) etc. Detaliile continua la sasiu, unde sunt prezente toate buteliile de aer, rezervorul de motorina, cardanele, etc, in timp ce la partea din spate, stopurile sunt extrem de realiste. Rotile au jantele din plastic, avand toate detaliile (butuc, prezoane, etc) bine simulate, iar pneurile sunt din cauciuc, cu un profil similar celui real.

Macheta basculanta Meiller MAN TGS 8x4

Macheta basculanta Meiller MAN TGS 8x4

 

Macheta basculanta Meiller MAN TGS 8x4 - vedere sasiu

Macheta basculanta Meiller MAN TGS 8x4 - vedere sasiu

 

Macheta basculanta Meiller MAN TGS 8x4 - vedere spate

Macheta basculanta Meiller MAN TGS 8x4 - vedere spate

 Directia machetei este functionala, iar rotile bracheaza la un unghi destul de mare, foarte apropiat de cel real. Desi este o basculanta cu basculare pe trei parti, bena machetei basculeaza numai inspre spate, cu ajutorul unui cilindru hidraulic destul de rigid cat sa poata sustine bena in orice pozitie, in timp ce oblonul din spate se deschide. Totusi, in corpul benei sunt bine simulate mecanismele obloanelor laterale.

Macheta basculanta Meiller MAN TGS 8x4 - basculand

Macheta basculanta Meiller MAN TGS 8x4 - basculand

 

Macheta basculanta Meiller MAN TGS 8x4 - oblonul se deschide

Macheta basculanta Meiller MAN TGS 8x4 - oblonul se deschide

 

In incheiere, va spun ca aceasta macheta este o macheta complexa, extrem de detaliata, si unde nu s-a facut economie de metal (zamac), constituind o piesa foarte frumoasa in orice colectie de camioane sau utilaje (pentru exemplificare, mai jos, o puteti vedea „la lucru”, alaturi de un excavator Liebherr A900 C).

Macheta basculanta Meiller si macheta excavator Liebherr A900C - la lucru

Macheta basculanta Meiller si macheta excavator Liebherr A900C - la lucru

 

 Macheta de basculanta Meiller pe sasiu MAN TGS o gasiti aici: http://www.vitrinacumachete.ro/machete-camioane-1/machete-basculante-2/macheta-basculanta-man-tgs-meiller-albas De asemeni, pe site-ul nostru puteti gasi macheta si in varianta portocalie, precum si pe sasiu Mercedes-benz Actros MP3.

Spor la colectionat!

Reclame
Comentarii
  1. Emanuel spune:

    Superba macheta, pacat ca bena nu are mai multa functionalitate ca la modelul Man TGS cu bena DAUTEL de la Conrad .

  2. razvan spune:

    vreau si eu una

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s