Dragi prieteni,

Astazi va voi vorbi despre un utilaj forestier, si anume o macheta de incarcator de busteni, pe care o puteti gasi si in magazinul nostru online, www.vitrinacumachete.ro.

Este vorba despre macheta incarcatorului de busteni Volvo L180C High-lift.

Inainte de toate, cateva cuvine despre utilajul real. Despre Volvo nu cred ca mai trebuie spuse multe cuvine. Trebuie amintit doar ca divizia de utilaje de constructii, Volvo Construction Equipment este in topul constructorilor de utilaje, utilajele Volvo fiind recunoscute si apreciate pentru fiabilitate si robustete. Volvo Construction Equipment este cel mai vechi producator mondial de utilaje de constructii, ce isi are inceputurile in 1832, cand Johan Theofron Munktell a intemeiat un atelier de reparatii pentru unelte si utilaje agricole, atelier care, in 1840 a produs prima cositoare mecanizata suedeza. In aceeasi perioada, in 1844, mai exact, fratii Munktel puneau bazele unei intreprinderi mecanice asemanatoare, care, in 1883, a construit primul submarin suedez si primul submarin din lume capabil sa lanseze o torpila. In 1932 cele doua companii au fuzionat, creand ceea ce s-a numit Bolinder Munktell sau, prescurtat, BM, specializata in constructia de tractoare, utilaje agricole,  utilaje de constructii si chiar si motoare de avion. In 1940 Bolinder Munktell si Volvo au inceput sa coopereze, dezvoltand proiecte si produse comune, ceea ce a dus la cumpararea BM de catre Volvo, in 1950. Astfel, a luat nastere Volvo BM, care, in 1997 a devenit Volvo Construction Equipment.

Volvo L180C High Lift este unul dintre utilajele care a „prins” tranzitia de la Volvo BM la Volvo. Astfel, el a fost fabricat din 1995, pana in 1997 sub numele de Volvo BM L180C, iar din 1997 pana in 2000 Volvo L180C. Versiunea High-lift este destinata manipularii bustenilor in exploatari forestiere, terminale feroviare sau fabrici de prelucrare a lemnului. Volvo L180C High-Lift are o greutate de 30 de tone si poate ridica 8,5 tone pana la o inaltime de 6,5 metri.

Volvo L180C High Lift

 

Macheta pe care o prezentam astazi este produsa de Motorart, la scara 1:50.

Macheta este ambalata intr-o cutie de carton cu vitrina, cu un design simplu, fiind protejata la interior de doua „tavi” din polietilena transparenta.

 Macheta incarcator forestier Volvo L180C - cutie

  Macheta vine asamblata in totalitate, nefiind necesare nici un fel de operatiuni de montaj din partea colectionarului.

Macheta incarcator forestier L180C - vedere

 Macheta este realizata in mare parte din metal, avand si cateva elemente din plastic: graiferul, jantele, parasolarul, masca radiatorului, etc. Este o macheta detaliata, incepand cu jantele, care sunt bine desenate, si terminand cu interiorul, unde se pot vedea in bord locasurile diverselor indicatoare. Rotile au jantele din plastic, avand toate detaliile (butuc, prezoane, etc) bine simulate, iar pneurile sunt din cauciuc, cu un profil identic cu cel real. Farurile si stopurile sunt vopsite, iar pe cabina este prezent un girofar din plastic transparent, foarte realist realizat.

Macheta incarcator forestier L180C - detalii platforma

 

 

Macheta incarcator forestier L180C - detalii radiator

 

Macheta incarcator forestier L180C - detaliu interior 

Directia machetei este functionala, ea realizandu-se prin articulare, cu ajutorul unor cilindri hidraulici, prezenti si pe macheta, iar puntea spate este oscilanta, intocmai ca la utilajul real, pentru a asigura un contact permanent cu solul al celor patru roti, pe teren accidentat.

Bratele incarcatorului se pot misca si ele, fiind prevazute cu cilidri hidraulici care, desi nu sunt foarte rigizi, pot mentine bratul ridicat la un unghi satisfacator. Graiferul de lemne poate fi rotit si ridicat, fiind prevazut cu cilindri hidraulici pentru ridicare si deschidere.

Macheta incarcator forestier L180C - punte oscilanta

 

Macheta incarcator forestier L180C - graiferul poate fi expus in orice pozitie

 In incheiere, concluzionez prin a va spune ca macheta de incarcator Volvo L180C High-Lift este o macheta bine realizata, a unui utilaj deosebit, si nu ar trebui sa lipseasca din colectia voastra.

 Macheta poate fi gasita aici: http://www.vitrinacumachete.ro/machete-utilaje-de-constructii/alte-machete-de-utilaje/macheta-incarcator-busteni-volvo-l180c-1 De asemeni, pe site-ul Volvo Construction Equipment puteti gasi si fisa tehnica a utilajului prezentat de noi sub forma de macheta:  http://www.volvoce.com/SiteCollectionDocuments/VCE/History/Spec%20Sheets/Wheel%20Loaders/V%20L180C%20HL%20214%202266(9906.pdf

Spor la colectionat!

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s