Dragi prieteni,

Astazi va vom prezenta o macheta de basculanta International 7000i, in configuratie 8×4.

Inainte de toate, cateva cuvine despre International si basculanta reala. Navistar International este o companie americana, creata  in 1902 sub numele de International Harvester Company. Daca la inceput compania era specializata in productia de tractoare si utilaje agricole, cu timpul, aria de activitate s-a diversificat, cuprinzand si utilaje de constructii sau camioane si camionete, urmand ca, in cele din urma, diviziile de agricultura si utilaje de constructii sa fie vandute, compania concentrandu-se numai pe productia de motoare, autobuze, camionete si camioane. 

Inzestrata cu motoare de pana la 625 CP, seria 7000 reprezinta „calul de bataie” al producatorului american, camioanele din aceasta serie fiind destinate utilizarii in cele mai severe conditii (santiere de constructii, exploatari frestiere, exploatari petroliere, etc). Datorita robustetii lor, aceste camioane sunt folosite si pentru aplicatii militare.

Basculanta International Seria 7000

Macheta pe care o prezentam astazi este produsa in Germania de Conrad. Este o macheta scara 1:50 si dovedeste aceeasi robustete, imbinata cu o mare atentie la detalii specifice machetelor Conrad.

Macheta  este ambalata intr-o cutie de carton, cu un design simplu, fiind protejata la interior de o folie de burete.

Ambalaj macheta basculanta International

Macheta de basculanta vine asamblata in totalitate, cu exceptia oglinzilor retrovizoare, ce trebuiesc montate de catre colectionar.

Macheta basculanta International

 

Macheta este realizata in intregime din metal (cu cateva mici exceptii: jante, ornamente, camasa cilindrului hidraulci, etc) si este extrem de detaliata, incepand cu masca radiatorului, proeminenta si impresionanta, definitorie pentru camioanele americane, care are bine conturata sigla producatorului, continuand cu farurile, semnalizatoarele, si terminand cu sasiul, unde sunt reproduse buteliile de aer, rezervorul de motorina, cardanele, etc, in timp ce la partea din spate, stopurile sunt extrem de realiste. Esapamentul este si el fidel redat, la partea laterala a cabinei (un esapamanet vertical, cum altfel). Rotile au jantele din plastic, cromate, avand toate detaliile (butuc, prezoane, etc) bine simulate, iar pneurile sunt din cauciuc, cu un profil similar celui real. Asa cum ii sta bine unui camion american veritabil, macheta este bogata in detalii cromate (masca, bara de protectie, ornamentele farurilor, oglinzile, esapamentul, jantele) si are figurate pe lateralele benei, catadioptrii de semnalizare (inca un detali specific ” truck-urilor” americane).

Macheta basculanta International - sasiu

 

Macheta basculanta International - masca radiatorului

 

Macheta basculanta International - vedere

 Directia machetei este functionala, iar rotile bracheaza la un unghi destul de mare, foarte apropiat de cel real. Basculanta este prevazuta cu o osie ajutatoare (liftanta), care are rolul de a prelua din greutate, pentru a respecta regulile stricte impuse in anumite state americane, in ceea ce priveste sarcina maxima admisa pe osie. Acesata osie poate fi pozitionata coborita cand basculata este incarcata, sau in pozitia ridicata, cand basculanta este gola. Bena machetei basculeaza cu ajutorul unui cilindru hidraulic telescopic suficient de rigid cat sa poata sustine bena in orice pozitie, in timp ce oblonul din spate se deschide.

Macheta basculanta International - basculand

 

In incheiere, va spun ca aceasta macheta este o macheta robusta, foarte detaliata, si unde nu s-a facut economie de metal (zamac), constituind o piesa foarte frumoasa in orice colectie de camioane sau utilaje. 

 Macheta de basculanta International 7000i o gasiti aici: http://www.vitrinacumachete.ro/machete-camioane-1/machete-basculante-2/macheta-basculanta-international-7000i-1

Spor la colectionat!

Reclame
Comentarii
  1. lucian spune:

    ce preturi…!?ce calitate!?intrati pe Autoart sa vedeti diferenta…!

    • Buna Lucian, colectionez machete de camioane si utilaje de constructii de peste 25 de ani si crede-ma ca stiu despre ce vorbesc atunci cand vorbesc despre o macheta. Conrad este unul dintre cei mai respectati producatori de machete de camioane si utilaje de constructii din Europa. Nu o spun eu, o spune piata internationala. Asa ca, daca esti interesat de colectionarea machetelor de camioane, te invit intr-o zi sa vezi macheta in cauza si dupa aceea te rog sa-ti spui parerea. Asta ca sa fie o parere avizata. O zi buna iti doresc!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s