Dragi prieteni,

Astazi va voi vorbi despre o macheta de macara 4×4 Akerman EW200′

Inainte de toate, cateva cuvine despre utilajul real. In primul rand trebuie sa spun ca nu stiu daca a existat in realitate acest model de macara, care este derivat dintr-un excavator foarte popular, Akerman EW 200, insa avand in vedere multitudinea de aplicatii si de echipamente ce au fost implementate pe acest model de excavator, este extrem de probabil ca acest model sa fi existat in realitate. Akerman a fost o companie suedeza specializata in productia de excavatoare. A construit primul sau excavator in 1939, iar in 1991 a devenit parte a Volvo Construction Equipment. Despre Volvo nu cred ca mai trebuie spuse multe cuvine. Trebuie amintit doar ca divizia de utilaje de constructii, Volvo Construction Equipment este in topul constructorilor de utilaje, utilajele Volvo fiind recunoscute si apreciate pentru fiabilitate si robustete.

Akerman EW200 este unul dintre utilajele care a „prins” tranzitia de la Akerman la Volvo. Astfel, el a fost fabricat din 1987, pana in 1996 sub numele de Akerman EW200 iar din 1997 pana in 2000 Volvo EW200. Versiunea cu brat de macara este destinata manipularii sarcinilor de pana la 5 tone pe santierele de constructii sau in diverse fabrici si ateliere. Macaraua Akerman  EW200 are o greutate de 20 de tone si poate ridica 5 tone pana la o inaltime de 15 metri.

Excavator Akerman EW200

Excavator Akerman EW200

Macheta pe care o prezentam astazi este produsa de Joal, la scara 1:50.

Macheta este ambalata intr-o cutie de carton cu vitrina, cu designul tipic Joal, fiind protejata la interior de o „tava” din polistiren expandat.

 Macheta vine asamblata in totalitate, nefiind necesare nici un fel de operatiuni de montaj din partea colectionarului.

 Macheta este realizata in mare parte din metal, avand foarte putine elemente din plastic: gratarul de protectie de deasupra cabinei si cilindrii hdraulici. Este o macheta robusta, cu detalii in zonele esentiale. Interiorul este putin detaliat, jantele sunt metalice, iar pneurile sunt din cauciuc si au un design realist. Carligul este din metal, insa nu este foarte detaliat.

Macheta macara Akerman EW200

Calele machetei sunt functonale, la fel si lama de buldozer, cu rol in stabilizare. Bratul macaralei se poate ridica, cu ajutorul unui cilindru hidraulic, suficient de rigid cat sa mentina bratul in pozitie ridicata. Bratul este telscopic, format din trei segmente si este prevazut cu un troliu (cu o manivela nu foarte estetica), montat chiar pe brat.

Platforma macaralei se poate roti la 360 de grade.

Macheta macara Akerman EW200 - calata

Macheta macara Akerman EW200 – calata

Macheta macara Akerman EW200 cu bratul telescopat

Macheta macara Akerman EW200 cu bratul telescopat

Macaraua Akerman EW200 incarcand un tronson de schela intr-un Mercedes Actros

Macaraua Akerman EW200 incarcand un tronson de schela intr-un Mercedes Actros

In incheiere, concluzionez prin a va spune ca macheta de incarcator Akerman EW200 este o macheta robusta, la un pret foarte avantajos si nu ar trebui sa lipseasca din colectia voastra.

 Macheta poate fi gasita aici:  http://www.vitrinacumachete.ro/machete-utilaje-de-constructii/machete-basculante-1/macheta-macara-akerman-ew200-150

Spor la colectionat!

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s