Dragi prieteni,

Astazi va vom prezenta o macheta de pompa de beton Waitzinger. Este vorba despre macheta pompei de beton Waitzinger 42 XXT, pe sasiu Mercedes-Benz Actros, in configuratie 8×4.

Inainte de toate, cateva cuvine despre Waitzinger, Mercedes-Benz si utilajul real. Waitzinger este o companie germana de familie, tanara, fiind fondata in 1990 in Germania, de catre Franz Waitzinger. Desi este o companie tanara, prin ideile inovatoare, a reusit sa se impuna pe pietele internationala, producand astazi peste 180 de utilaje pe an, recunoscute si apreciate in toata lumea. R42XXT este unul dintre cele mai populare modele, cu un brat de 42 de metri si un debit de pana la 160 mc/h (in functie de echipare) si este echipat cu un sistem de calare, patentat de Waitzinger, care-i permite calarea in locuri foarte inguste. Despre camioanele Mercedes – Benz cred ca este inutil sa mai vorbim. Voi mentiona aici doar ca primul camion produs de Gottlieb Daimler, unul dintre fondatorii Mercedes-Benz (marca a Daimler AG), a vazut lumina zilei in  1886, iar de atunci, productia de camioane s-a dezvoltat, aducand marca Mercedes Benz pe podiumul constructorilor de sasiuri si autocamioane, cu Actros pe post de varf de lance in ceea ce priveste camioanele de transport lung-curier, cat si camioanele pentru alte destinatii (constructii, industria forestiera, etc).

Waitzinger R42XXT

Waitzinger R42XXT

Macheta pe care o vom prezenta in continuare este produsa de NZG, la scara 1:50 si este in conformitate cu standardele cu care ne-a obisnuit NZG in ultimii ani. Macheta este o editie ” de dealer”, fiind ambalata intr-o cutie de carton gri, cu designul specific Mercedes Benz, fiind protejata la interior de doua „tavi” din polistiren.

Macheta Waitzinger R42XXT - cutie

Macheta Waitzinger R42XXT – cutie

Macheta vine asamblata in totalitate, nefiind necesare nici un fel de operatiuni de montaj din partea colectionarului. Singurele piese detasate sunt capacul buncarului si bolturile pentru asigurarea cilindrilor hidraulici ai bratului.

Macheta Waitzinger R42XXT

Macheta Waitzinger R42XXT

Macheta este realizata aproape in intregime din metal (cu cateva mici exceptii: parasolar, masca radiatorului, conductele de beton, etc) si este extrem de detaliata, incepand cu cabina, care are farurile, semnalizatoarele si proiectoarele de ceata din plastic transparent si este prevazuta cu oglinzi, trepte, parasolar, girofar portocaliu, etc, iar interiorul este si el detaliat (scaune, volan, tablou de bord) etc. Detaliile continua la sasiu, unde sunt prezente toate buteliile de aer, rezervorul de motorina, cardanele, etc, in timp ce la partea din spate, stopurile sunt extrem de realiste. Tot la partea din spate gasim niste trepte extrem de bine realizate. Rotile au jantele din plastic, avand toate detaliile (butuc, prezoane, etc) bine simulate, iar pneurile sunt din cauciuc, cu un profil similar celui real. De asemeni, la pompa exista multe suprafete din tabla striata, foarte bine reproduse pe macheta, ca sa nu mai vorbim de balustradele metalice fine din partea din spate. Nici bratul nu a fost neglijat, toate articulatiile fiind atent reproduse, la fel si circuitele hidraulice.

Macheta Waitzinger R42XXT - sasiu

Macheta Waitzinger R42XXT – sasiu

Directia machetei este functionala, iar rotile bracheaza la un unghi destul de mare, apropiat de cel real. Calele sunt functionale, sistemul XXT fiin extrem de fidel reprezentat. Bratul pompei este mobil, fiind alcatuit din 4 tronsoane, prevazute cu cilindri hidraulici. Cilindrii hidraulici sunt suficient de rigizi ca sa mentina bratul in orice pozitie, insa, pentru orice eventualitate, NZG a prevazut niste bolturi de sigurata ce se pot introduce in niste gauri din cilindrii hidraulici. Buncarul este prevazut cu un capac care poate fi montat in doua pozitii: inchis pe timpul transportului si deschis pentru turnare. La capatul cilindrilor hidraulici ai pompi de beton este un capaca pentru accesul la circuitele hdraulice, care este mobil.

Macheta Waitzinger R42XXT -  capac

Macheta Waitzinger R42XXT – capac si comenzi pompa

Macheta Waitzinger R42XXT -  capac buncar

Macheta Waitzinger R42XXT – capac buncar

Macheta Waitzinger R42XXT -  cale

Macheta Waitzinger R42XXT – cale

Macheta Waitzinger R42XXT -  articulatie brat

Macheta Waitzinger R42XXT – articulatie brat

In incheiere, va spun ca aceasta macheta este o macheta foarte complexa, extrem de detaliata, si unde nu s-a facut economie de metal (zamac), constituind o piesa foarte frumoasa in orice colectie de  utilaje (pentru exemplificare, mai jos, o puteti vedea „la lucru”, alaturi de un malaxor Liebherr, tot pe sasiu Mercedes-Benz Actros).

Waitzinger R42XXT si Liebherr HTM 904

Waitzinger R42XXT si Liebherr HTM 904

Macheta de pompa de beton Waitzinger poate fi gasita aici: http://www.vitrinacumachete.ro/machete-utilaje-de-constructii/machete-autobetoniere/macheta-pompa-de-beton-waitzinger-150

Spor la colectionat!

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s