Dragi prieteni,

Astazi va voi vorbi despre doua machete de ‘frantuzoaice’: Alpine Renault 110A si Citroen type H.

Alpine este un renumit producator de masini sport, fondat in 1953. Modelele sale au fost bazate pe elemente mecanice preluate de la Renault. Astfel, primele masini Alpine au fost bazate pe Renault 4CV.  A110 este unul dintre modelele emblematice  Alpine, care a fost lansat in 1962 si s-a bazat initial pe mecanica R8, urmand ca, in 1973, sa primeasca motoarele de pe R16. In 1973, Alpine a fost cumparata de Renault care a continuat traditia modelelor sportive, producand in fabrica din Dieppe, modelele Renault Sport.

Alpine A110

Alpine A110

Daca Alpine este un pur-sange, Citroen type H este, in schimb, un cal de povara francez. Citroen type H este recunoscut in toata lumea, fiind unul dintre cele mai longevive modele de utilitara mica. El a fost produs de Citroen in perioada cuprinsa intre 1948 si 1981. Type H a preluat initial mecanica de la Traction Avant. De-a lungul timpului a fost modernizat, primind in ultimii ani chiar si motoare diesel. Daca partea mecanica a fost modernizata pe parcursul timpului, caroseria sa colturoasa, fabricata din tabla ondulata (pentru o mai buna rigiditatea) a ramas neschimbata in cei peste 30 de ani de productie.

Citroen H

Citroen H

Si acum sa trecem la machete.

Macheta de Alpine A110 pe care o vom prezenta pe scurt este produsa de Universal Hobbies, la scara 1:43. Macheta este montata pe un postament din plastic, inscriptionat si acoperit de o vitrina din plastic transparent, ambalata intr-o cutie de carton.

Macheta Alpine A110 - cutie

Macheta Alpine A110 – cutie

Macheta vine asamblata in intregime. Caroseria este din zamac, iar partea de dedesubt a caroseriei, jantele si barele de protectie sunt din plastic. Pneurile sunt din cauciuc, iar farurile si stopurile sunt din plastic transparent.

Macheta Alpine A110, scara 1:43

Macheta Alpine A110, scara 1:43

Macheta Renault Alpine 110 A este una extrem de detaliata, mai ales la exterior, unde sunt prezente toate detaliile masinii reale: grile de ventilatie, ornamente, inscriptii, etc. La interior, macheta nu este chiar atat de detaliata.

Macheta Alpine A110, scara 1:43 - vedere fata

Macheta Alpine A110, scara 1:43 – vedere fata

Macheta Alpine A110, scara 1:43 - vedere spate

Macheta Alpine A110, scara 1:43 – vedere spate

Macheta de Citroen H pe care o vom prezenta in continuare este produsa de Eligor, la scara 1:43. Si aceasta macheta este montata pe un postament din plastic, inscriptionat si acoperit de o vitrina din plastic transparent, ambalata intr-o cutie de carton.

Macheta Citroen H - cutie

Macheta Citroen H – cutie

Macheta Citroen type H vine in intregime asamblata. Caroseria este din zamac, mai putin usile, iar partea de dedesubt a caroseriei, jantele si barele de protectie sunt din plastic. Pneurile sunt din cauciuc, farurile sunt din plastic, cu lentila vopsita, iar stopurile sunt vopsite.

Macheta Citroen H

Macheta Citroen H

Macheta nu este una extrem de detaliata, insa este suficient de bine realizata si reproduce cu fidelitate autovehiculul real. Detaliile sunt prezente mai ales la exterior, unde sunt reprezentate grila de ventilatie, treptele de acces in cabina, numerele de inmatriculare, etc. Macheta este vopsita in culorile Michelin: galbena, cu jante albastre, este inscriptionata cu o reclama „Michelin” si are montata mascota Michelin, celebrul omulet gonflabil.

Usa din partea dreapta a compartimentului de marfa este culisanta si se poate deschide, ca si usile batante si oblonul superior de la partea din spate, intocmai ca la dubita reala.

Macheta Citroen H - usa culisanta

Macheta Citroen H – usa culisanta

Macheta Citroen H - vedere spate

Macheta Citroen H – vedere spate

Inchei spunandu-va ca ambele machete, desi foarte diferite una de cealalta, au fiecare farmecul lor si isi pot gasi cu usurinta locul in colectiile voastre.

Le puteti gasi aici: http://www.vitrinacumachete.ro/machete-autoturisme/machete-autoturime-clasice/macheta-renault-alpine-a110-1973-1-43 si aici: http://www.vitrinacumachete.ro/machete-camioane-1/machete-camionete-si-dubite/macheta-citroen-h-michelin-scara-143

Spor la colectionat!

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s