Dragi prieteni colectionari si iubitori de utilaje,

Astazi va vom prezenta o macheta a unui autogreder Komatsu GD655, proaspat sosita in magazinul nostru online, vitrinacumachete.ro.

Inainte de toate, cateva cuvine despre Komatsu si utilajul real. Komatsu este o companie japoneza ce a luat nastere in 1917 ca parte a companiei Takeuchi Mining Industry (fondata in 1894). In 1921, Komatsu a devenit o companie de sine statatoare, desprinzandu-se de Takeuchi si in 1931 a produs primul sau tractor pe senile. De aici si pana la productia de utilaje de constructii nu  a mai fost decat un pas. Astfel, in 1943 a produs primul buldozer fabricat in Japonia, iar in 1952 a inceput productia de autogredere.

Autogrederul GD655 este un utilaj destinat nivelarii terenului, fiind folosit in mod special la constructia drumurilor. Are o greutate de cca 16 tone si este propulsat de un motor Komatsu cu o putere de 207CP.

Autogreder Komatsu GD655

Autogreder Komatsu GD655

Macheta pe care o prezentam astazi este produsa de First Gear  la scara 1:50 si dovedeste o extraordinara atentie la detalii, atat cele estetice, cat si cele functionale, fiind o macheta ce face deliciul oricarui colectionar.

Macheta este ambalata intr-o cutie de carton, cu design-ul specific Komatsu, fiind protejata la interior de o tava din polistiren expandat. Pe cutie, pe langa o fotografie a utilajului real, sunt prezentate si cateva date tehnice ale acestuia.

Macheta Komatsu GD566 - cutie

Macheta Komatsu GD566 – cutie

Macheta vine asamblata in intregime, nefiind necesare nicio operatiune de montaj din partea colectionarului.

Macheta Komatsu GD566

Macheta Komatsu GD566

Macheta de autogreder Komatsu GD655 este extrem de detaliata si, in acelasi timp, destul de solida. Metalul este folosit cu generozitate, singurele detalii din plastic fiind jantele, cateva manere si cercul lamei de autogreder. Macheta este vopsita in culoarea rosie, tipica serviciilor forestiere si are si un indicativ vopsit pe acoperisul cabinei, pentru a putea fi identificata si din elicopter. Macheta este realizata intr-un mod foarte realist, toate detaliile fiind fidel reprezentate: manere, scari, grile de aerisire, etc. Pe cabina este montat un girofar foarte realist, iar toti cilindrii hidraulici au montate furtune, grijuliu realizate.

Nici interiorul nu a fost uitat. Astfel, putem observa atent reproduse, scaunul operatorului, volanul, precum si toate joistick-urile si manetele de comanda ale utilajului.

Macheta Komatsu GD566 - detalii cabina

Macheta Komatsu GD566 – detalii cabina

Nici partea de desubt, de obicei ignorata la majoritatea machetelor, nu a fost neglijata, aici putand sa observam toate detaliile legate de transmise si directie.

Macheta Komatsu GD566 - partea inferioara

Macheta Komatsu GD566 – partea inferioara

Macheta poate reproduce cu fidelitate toate miscarile utilajului real. Directia este functionala atat pe osia din fata, aceasta avand si un mic joc in plan vertical, pentru a se putea deplasa pe teren accidentat, intocmai ca utilajul real, cat si la articulatia mediana. Rotile din spate pot oscila independent in plan vertical, permitand autogrederului sa poata trece de orice obstacol, mentinand contactul tuturor rotilor cu solul. Lama se poate roti, inclina in plan vertical, si poate translata in lateral. Dintii cercului pe care este fixata lama sunt excelent realizati.

Macheta Komatsu GD566 - detaliu lama

Macheta Komatsu GD566 – detaliu lama

La partea posterioara, autogrederul este prevazut cu un scarificator, folosit la sfaramarea solului mai tare, pentru a putea fi indepartat, dupa aceea, cu lama. Scarificatorul poate fi ridicat si coborat, cu ajutorul unui cilindru hidraulic, prevazut, si acesta, cu furtunele de ulei hidraulic corespunzatoare.

Macheta Komatsu GD566 - detaliu scarificator

Macheta Komatsu GD566 – detaliu scarificator

In incheiere, va pot spune ca aceasta macheta este o macheta foarte complexa, foarte detaliata si solida in acelasi timp, constituind o piesa extraordinara pentru orice colectie de utilaje de constructii.

Spor la colectionat!

Reclame
Comentarii
  1. alina spune:

    buna ziua! aveti si de vanzare?

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s