Dragi prieteni,

Astazi va vom prezenta o macheta de autogunoiera Geesink Norba pe sasiu Volvo FL.

Inainte de toate, asa cum v-am obisnuit, cateva cuvine despre camionul real. Intrucat despre Volvo am vorbit in articolele anterioare, va voi spune cateva cuvine despre modelul FL. Volvo FL este gama de camioane destinata aplicatiilor urbane, unde un gabarit redus, imbinat cu un consum mic sunt esentiale. Volvo FL a fost lansat in Europa in anii ’90, si s-a dovedit a fi un camion extrem de versatil, el putand fi echipat cu o multitudine de cabine si suprastructuri.  Ca urmare a succesului avut, in 2006 a fost lansata noua generatie FL, cu un motor mai performant si un design modern, adaptat la noile tehnologii si tendinte.

Geesink Norba este cel mai mare producator european de suprastructuri pentru autogunoiere, care intre 2001 si 2009 a facut parte din grupul american Oshkosh.

Volvo FL gunoiera Knorba

Volvo FL gunoiera Knorba

Macheta pe care o prezentam astazi este produsa de Motorart. Este o macheta scara 1:50, si reprezinta o gunoiera  Geesin Knorbade cca 10 mc pe un sasiu Volvo FL in configuratia 4×2 si da dovada de  robustetea, combinata cu atentia la detalii, cu care suntem obisnuiti de la Motorart.

Macheta  este ambalata intr-o cutie de carton cu vitrina, cu designul specific Motorart, fiind protejata la interior de doua tavi din polietilena transparenta.

Macheta gunoiera Volvo FL - cutie

Macheta gunoiera Volvo FL – cutie

Macheta de gunoiera Volvo FL vine asamblata in totalitate, astfel incat nu este necesara nicio operatie de montaj din partea colectionarului.

Macheta gunoiera Volvo FL

Macheta gunoiera Volvo FL

Macheta este realizata in intregime din metal (cu cateva mici exceptii: jante si cateva ornamente) si este foarte detaliata, incepand cu farurile, masca radiatorului, sasiul si terminand cu suprastructura, unde sunt foarte bine reprezentate atat triplele spate (vopsite pe detaliile din metal rezultate din turnare) cat si panourile de comanda ale preselor de gunoi. Rotile au jantele din plastic foarte bine realizate, iar pneurile sunt din cauciuc, cu un profil apropiat celui real. Atat pe cabina cat si pe suprastructura de gunoiera sunt montate mai multe girorfaruri, foarte bine realizate, din plastic transparent, colorat in masa.

Macheta gunoiera Volvo FL - vedere din fata

Macheta gunoiera Volvo FL – vedere din fata

Macheta gunoiera Volvo FL - vedere din spate

Macheta gunoiera Volvo FL – vedere din spate

Pentru un plus de realism, pe partea dreapta a gunoierei sunt reprezentate o matura si o lopata, intocmai ca pe orice gunoiera din zilele noastre.

Macheta gunoiera Volvo FL - matura si lopata

Macheta gunoiera Volvo FL – matura si lopata

Directia machetei este functionala, iar rotile bracheaza la un unghi destul de mare, foarte apropiat de cel real. Cabina este rabatabila, dezvaluind motorul Volvo de 5,5 litri, superb detaliat.

Macheta gunoiera Volvo FL - cabina rabatabila

Macheta gunoiera Volvo FL – cabina rabatabila

Macheta gunoiera Volvo FL - detalii motor

Macheta gunoiera Volvo FL – detalii motor

Fiind o macheta realizata pentru Volvo, desigur ca accentul a fost pus pe detalierea cat mai buna a sasiului, si ceva mai putin pe functionalitatea gunoierei propriu-zise. Cu toate acestea, pe langa detaliile estetice, care au fost foarte bie surprinse, si functionalitatea acesteia este partial redata. Astfel, partea din spate se poate ridica (pentru descarcarea gunoiului), fiind prevazuta cu doi cilindri hidraulici care, insa nu pot sustine greutatea capacelor (care sunt metalice), in timp ce restul mecanismelor gunoierei (compactorul, oblonul de descarcare, mecanismul de ridicare a pubelelor, etc) nu sunt foarte detaliate si nu sunt functionale.

Macheta gunoiera Volvo FL - detalii compactor

Macheta gunoiera Volvo FL – detalii compactor

In incheiere, va mai spun ca este o macheta robusta, detaliata, unde nu s-a facut economie de metal (zamac), constituind o piesa foarte frumoasa in orice colectie de camioane sau utilaje, la un pret foarte atractiv.

Macheta de gunoiera VolvoFL o gasiti aici.

Spor la colectionat!

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s