In acest articol va voi prezenta o alta macheta de calitate, una un pic mai speciala, si anume, macheta unui camion de curse: Buggyra MK-R08

Ca de obicei, va voi vorbi la inceput despre camionul real si istoria sa.  Buggyra Racing Team a luat nastere in anul 2000 in Cehia,  ca prima echipa privata in campionatul european de Super Race Truck (SRT). Echipa constituita a avut ca prima misiune construirea de la zero a unui camion performant care sa se impuna in cursele de camioane, in competitie cu nume grele, ca Mercedes Benz, MAN sau Renault. In 2001, primul an in care a participat in campionat, echipa Buggyra cu pilotul sau, Gerd Koerber (campionul european din 2000) s-a clasat pe locul 8. A fost un rezultat foarte bun pentru o echipa noua, cu un camion nou. In 2002, un alt pilot, ce avea sa fie revelatia campionatului, se alatura echipei: este vorba despre cehul David Vrsecky, care in cativa ani reuseste sa se impuna ca cel mai bun pilot din SRT. In 2007, Gerd Koerber a fost inlocuit de Markus Bosiger, un alt pilot exceptional.

In zece ani de la infiintare, in perioada 2001 – 2010, echipa a reusit sa stranga nu mai putin de 72 de victorii, atat in SRT , cat si in RT.

Camionul Buggyra MK-R08 este modelul cu care Buggyra s-a impus in campionat, in 2008. Modelul este o creatie a celor de la Buggyra Technology Center si era construit in jurul unui sasiu tubular, pe care era montata o cabina Freightliner. Propulsia era realizata de un motor de 12500 cmc CAT modificat de Gyrtech, supraalimentat cu doua turbine, ce dezvolta 1050 CP. Viteza acestui model era limtata la 160 km/h, conform reglemetarilor FIA.

Buggyra MK-08 la Nuerburgring in 2008

Buggyra MK-08 la Nuerburgring in 2008

Macheta pe care o voi prezenta in continuare, este o macheta a modelului MK-08, din 2008, cu care David Vrsecky a concurat in sezonul 2008. Este realizata de Abrex, la scara 1;43.

Macheta este montata pe un postament de plastic inscriptionat, intr-o cutie de tip „vitrina”, din carton si celuloid, avand tiparite poze ale pilotului si camionului.

Macheta Buggyra MK-08 cutie - fata

Macheta Buggyra MK-08 cutie – fata

Macheta Buggyra MK-08 cutie - verso

Macheta Buggyra MK-08 cutie – verso

Macheta Buggyra MK-08

Macheta Buggyra MK-08

Macheta este foarte detaliata si are elemente foarte bine realizate, specifice machetelor premium. La partea din fata intalnim grila radiatorului, forte bine detaliata, impreuna cu farurile cu lupa, discret incastrate in aripile proeminente, totul incadrat de diversele reclame ale sponsorilor si partenerilor, toate aceste realizate cu o fidelitate incredibila.

Macheta Buggyra MK-08 - vedere fata

Macheta Buggyra MK-08 – vedere fata

Rotile sunt si ele foarte bine realizate, caucicurile avand inscriptionat numele producatorului. Lateralele sunt inscriptioate cu foarte mare grija.

Macheta Buggyra MK-08 - lateral

Macheta Buggyra MK-08 – lateral

La partea posterioara se remarca, pe langa bara de protectie si stopurile de pe aceasta, sistemul de prindere a remorcii (un accesoriu obligatoriu, conform reglemntarilor FIA, chiar daca aceste camioane nu vor tracta niciodata vreo remorca).

Macheta Buggyra MK-08 - spate

Macheta Buggyra MK-08 – spate

Printre alte detalii ce sunt de remarcat sunt buteliile de aer ale sistemului de franare, impreuna cu toate conductele si furtunele aferente. Toate aceste detalii confera machetei o nota de autenticitate specifica machetelor premium.

Macheta Buggyra - detalii sasiu

Macheta Buggyra – detalii sasiu

Macheta Buggyra - detalii cabina

Macheta Buggyra – detalii cabina

Acestea fiind spuse, voi incheia prin a va recomanda cu caldura aceasta macheta inedita, foarte realista, plina de detalii si inscriptii fidel realizate. Macheta poate fi gasita pe site-ul nostru, in doua variante, varianta pilotata de elvetianul Markus Bosinger, tot in 2008, si varianta prezentata mai sus.


Spor la colectionat!

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s