Dragi prieteni,

Astazi va voi vorbi despre un utilaj terasier: o macheta de incarcator frontal Neuson Kramer Allrad 580.

Inainte de toate, cateva cuvine despre utilajul real. Kramer este un producator german de utilaje agricole si de constructii, fondat in 1925 de fratii Kramer. Au fost primii care au produs in Germania, in anul 1968, primul incarcator frontal cu tractiune integrala si roti de acelasi diametru. In 2001, Kramer-Werke GmbH a fuzionat cu Neuson Baumaschinen GmbH, un producator german de miniexcavatoare. In 2007, noua companie, Neuson Kramer Baumachinen AG a fuzionat cu o alta companie, germana la origine, Wacker Construction Equipment, specializata in compactoare (placi si maiuri compactoare) si vibratoare pentru beton.

Kramer Allrad 580 este un incarcator mic multifunctional, 4x4x4 (tractiune si directie integrala). Este propulsat de un motor diesel de 61CP, are o greutate de doar 4300 kg si poate fi prevazut cu o cupa de incarcare de pana la 1,15 mc.

Incarcator frontal Kramer Allrad 380

Incarcator frontal Kramer Allrad 580

Macheta pe care o prezentam astazi este produsa de Die Cast Promotion, la scara 1:50 si este distribuita de Joal. Este ambalata intr-o cutie de carton cu vitrina, cu designul specific Joal, fiind protejata la interior de doua „tavi” din polietilena transparenta.

Macheta Kramer Allrad 380 - cutie

Macheta Kramer Allrad 580 – cutie

Macheta Kramer Allrad 580 vine asamblata in totalitate, nefiind necesare nici un fel de operatiuni de montaj din partea colectionarului.

Macheta Kramer Allrad 380

Macheta Kramer Allrad 580

 Macheta Kramer Allrad 580 este realizata in mare parte din metal, avand foarte putine elemente din plastic: jantele, scaunul, bordul, etc. Este o macheta foarte detaliata, incepand cu jantele, care sunt bine realizate, avand figurate piulitele si butucii puntilor (inclusiv busonul pentru ulei) si terminand cu interiorul, unde se pot vedea in bord locasurile diverselor indicatoare. Pneurile sunt din cauciuc, cu un profil identic cu cel real. Farurile sunt vopsite, in timp ce stopurile sunt din plastic transparent, iar pe cabina sunt prezente o pereche de proiectoare pentru mersul inapoi, foarte realist realizate. Tot pe cabina sunt montate si urechile de ridicare, folosite pentru ridicarea sau coborarea cu macaraua a incarcatorului la vreun etaj al unei cladiri sau intr-o groapa de fundatie. Inscriptiile specifice sunt extrem de bine realizate si adauga o nota de realism machetei.

Macheta Kramer Allrad 380 - fata

Macheta Kramer Allrad 580 – fata

Macheta Kramer Allrad 380 - spate

Macheta Kramer Allrad 580 – spate

Macheta Kramer Allrad 380 - cabina

Macheta Kramer Allrad 580 – cabina


 Directia machetei este functionala pe toate cele patru roti, intocmai ca la utilajul real, pentru a asigura o manevrabilitate cat mai buna in locuri stramte.

Bratele incarcatorului se pot misca si ele, fiind prevazute cu un cilindru hidraulic care poate mentine bratul ridicat la un unghi satisfacator. Cupa poate fi basculata, tot prin intermediul unui cilindru hidraulic.

Macheta Kramer Allrad 380 - brat ridicat

Macheta Kramer Allrad 580 – brat ridicat

Macheta Kramer Allrad 380 si dumper Neuson 6001

Macheta Kramer Allrad 580 si dumper Neuson 6001

 Concluzionez prin a va spune ca macheta de incarcator frontal Kramer Allrad 580 este o macheta foarte bine realizata, a unui utilaj mic dar interesant.

 Macheta poate fi gasita aici: http://www.vitrinacumachete.ro/machete-utilaje-de-constructii/machete-utilaje-de-terasament/macheta-incarcator-frontal-kramer-580-1

Spor la colectionat!

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s