In acest articol va voi prezenta o macheta de exceptie, pe care o puteti gasi in magazinul nostru onine, www.vitrinacumachete.ro, si anume macheta Opel GTC Concept.

Ca de obicei, va voi vorbi la inceput  despre masina reala si producatorul ei.  Opel nu cred ca mai are nevoie de vreo prezentare. Voi spune doar ca Opel (Adam Opel AG, pe numele complet) a fost fondata in 1862 de catre Adam Opel, in Russelsheim (Germania). La inceput produce masini de cusut, urmand ca, din 1886 sa produca si biciclete si, din 1899, sa inceapa productia de automobile. In 1929 devine parte a grupului american General Motors.

Modelul GTC (Grand Tourismo Coupe) Concept reprezinta o incercare indrazneata a constructorului german, un prototip prezentat pentru prima data in 2007 la Salonul Auto de la Geneva. Modelul a prefigurat, prin liniile sale, modelul ce urma sa inlocuiasca Opel Vectra: Insignia. Chiar daca nu a existat (inca) un model coupe al lui Insignia, pe prototipul prezentat la Geneva, gasim multe elemente preluate de Insignia, doi ani mai tarziu: calandrul, linia farurilor, parbrizul, linia portierelor, etc.

Opel GTC Concept

Opel GTC Concept

Macheta pe care o voi prezenta in continuare este o macheta produsa de Schuco, la scara 1:43, pentru dealerii Opel si este, conform traditiei Schuco, o macheta remarcabila din punctul de vedere al acuratetii detaliilor.

Primul lucru care impresioneaza la aceasta macheta este prezentarea ei, de-a dreptul exclusivista. Macheta este fixata intr-o cutie de tip caseta, frumos imprimata cu fotografia modelului real, impreuna cu numele si sigla Opel la exterior si cu o vedere din fata a automobilului real, la interior.

Macheta Opel GTC Concept - cutie

Macheta Opel GTC Concept – cutie

Macheta Opel GTC Concept

Macheta Opel GTC Concept

Macheta este foarte detaliata si are elemente foarte bine realizate, specifice machetelor premium. La partea din fata intalnim grila radiatorului cu logo-ul Opel, clar imprimat, spoilerul mare si agresiv, farurile alungite cu prizele de aer laterale ce „curg” pana la partea de jos a caroseriei.

Macheta Opel GTC Concept - vedere

Macheta Opel GTC Concept – vedere

Macheta Opel GTC Concept - detaiu far si masca

Macheta Opel GTC Concept – detaiu far si masca

Jantele sunt si ele un exemplu de maiestrie, atat in ceea ce priveste designul lor, cat si in ceea ce priveste acuratetea reproducerii.

Macheta Opel GTC Concept - detaiu jante

Macheta Opel GTC Concept – detaiu jante

Interiorul nu a fost uitat, si putem distinge bordul perfect profilat, ceasurile de bord cu insertii cromate, volanul sau scaunele.

Macheta Opel GTC Concept - interior

Macheta Opel GTC Concept – interior

La partea din spate remarcam aceleasi detalii surprinzatoare: bara sport, stopurile (asemenatoare celor ale modelului Insignia) si evacuarile laterale cromate.

Macheta Opel GTC Concept - detaliu spate

Macheta Opel GTC Concept – detaliu spate

In incheiere nu pot decat sa va recomand aceasta macheta deosebita, foarte detaliata, plina de detalii cromate fidel realizate Pe mine m-a fermecat, atat pentru cum este realizata, cat si pentru cum este prezentata. Macheta poate fi gasita pe site-ul nostru la adresa: http://www.vitrinacumachete.ro/machete-autoturisme/machete-autoturisme-moderne/macheta-opel-gtc-concept-143

Spor la colectionat!

Reclame
Comentarii
  1. bringonscale spune:

    Excelenta prezentare, felicitari! Completa si la obiect!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s