Dragi prieteni colectionari si iubitori de camioane, utilaje si autospeciale

Astazi am sa va prezint o macheta a unei autoscari de pompieri (Metz) pe sasiu DAF A 1600, proaspat sosita in magazinul nostru online, vitrinacumachete.ro.

Inainte de toate, cateva cuvine despre DAF si camionul real. DAF Trucks NV este un binecunoscut producator danez de camioane ce a luat fiinta in 1928 si care a produs, la inceput, remorci si semiremorci, primul sau camion fiind produs in 1949. DAF a produs, pentru o scurta perioada de timp, si autoturisme (in 1975, divizia de autoturisme a fost vanduta catre Volvo, DAF concentrandu-se pe productia de camioane).  In 1996, DAF devine parte a grupului american PACCAR.

DAF A 1600 a fost un model de succes al producatorului danez, lansat in 1959.

Metz este unul dintre cei mai mari producatori de scari de pompieri din lume. Compania a fost fondata in 1842 de Carl Metz si a fost specializata, de la bun inceput, in productia de scari si echipamente pentru stinsul incendiilor.

DAF 1600 Metz - fotografie de Marcel Sloover, preluata de pe site-ul fire-engine-photos.com

DAF 1600 Metz – fotografie de Marcel Sloover, preluata de pe site-ul fire-engine-photos.com

Macheta pe care o prezentam astazi este o macheta Road Signature (Yat Ming) la scara 1:43 si este o macheta bine realizata, avand un raport calitate-pret foarte atractiv.

Macheta este montata pe un postament din plastic, inscriptionat cu numele modelului, acoperita cu o cutie din plastic transparent, de tip vitrina, ambalata intr-o cutie de carton.

Macheta DAF 1600 pompieri

Macheta DAF 1600 pompieri

Macheta vine asamblata in intregime, nefiind necesare nicio operatiune de montaj din partea colectionarului.

Macheta DAF 1600 pompieri

Macheta DAF 1600 pompieri

Macheta de scara de pompieri DAF 1600 este o macheta detaliata si foarte decorativa. Cabina si cateva elemenete ale sasiului sunt din metal, restul machetei fiind realizata din plastic de calitate, nefiind vizibile diferente de culoare sau de structura intre piesele din metal si plastic. Macheta este realizata intr-un mod foarte realist, multe detalii fiind fidel reprezentate: manere, scari, grile de aerisire, etc. Pe cabina sunt montate doua girofaruri albastre, iar rozetele si manerele de actionare ale scarii sunt grijuliu realizate.

Macheta DAF A 1600 pompieri

Macheta DAF A 1600 pompieri

Macheta DAF A 1600 pompieri

Macheta DAF A 1600 pompieri

Macheta DAF A 1600 pompieri - detaliu scara

Macheta DAF A 1600 pompieri – detaliu scara


Scara este telescopica, din trei segmente si se poate extinde, ridica si roti. Calele nu sunt functionale, insa macheta este destul de stabila, datorita scarii din plastic.

Macheta DAF A 1600 pompieri - scara extinsa

Macheta DAF A 1600 pompieri – scara extinsa

Macheta face parte dintr-o serie larga de masini de pompieri, parte din ele fiind prezente, deja, si in magazinul nostru.

Leyland, DAF si Magirus Deutz - Road Signature

Leyland, DAF si Magirus Deutz – Road Signature

In incheiere, va pot spune ca aceasta macheta este o macheta cu un excelent raport pret-calitate, constituind o piesa apreciata pentru orice colectie de autospeciale de pompieri sau de autovehicule istorice, pur si simplu.

Spor la colectionat!

Reclame
Comentarii
  1. alexandriuc lucian spune:

    va rog spuneti-mi cum pot sa cumpar urmatoarele machete 1/43 american lafrance b-550rc 1939 si ahrens-fox vc 1938 va multumesc

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s