De ceva vreme, in magazinul nostru http://www.vitrinacumachete.ro, si-au facut aparitia machete auto de la un nou producator: M2 Machines din SUA. Am fost impresionati de acuratetea detaliilor si de calitatea impecabila cu care si-au inzestrat fiecare produs. Sunt machete la scara mica, 1:64 si arata ca niste adevarate bijuterii.

De altfel, sloganul lor : It’s all about the details, spune tot ce trebuie spus. Incepand de la modul de ambalare si prezentare, pana la macheta in sine, totul este realizat cu grija si atentie pentru fiecare detaliu.

Din Colectia M2 Machines Auto-Thentics, va voi prezenta o macheta superba: macheta Chevrolet Bel Air 1957.

Ca de obicei, va voi vorbi la inceput  despre masina reala si producatorul ei.  Chevrolet nu cred ca mai are nevoie de vreo prezentare. Voi spune doar ca Chevrolet a fost fondata in 1911 de catre pilotul de curse Louis Chevrolet si William C. Durrant (fondatorul General Motors), in Detroit (SUA). Dupa numai 7 ani, in 1918, devine parte a grupului american General Motors.

Prima generatie a modelului Bel Air a fost lansata in 1950 si era o masina din clasa premium, disponibila in mai multe varinate de caroserie: coupe, berlina si cabrio.

A doua generatie Bel Air a fost lansata in 1955, iar in 1956 a primit un facelift substantial. 1957 aduce, pe langa mici retusuri de ordin estetic, un nou motor V8 de 4,6 litri care ajungea pana la 283 CP. Modelul din 1957 este una dintre cele mai apreciate clasice americane, fiind la mare cautare printre colectionari.

Chevrolet Bel Air 1957 - sursa gomotors.net

Chevrolet Bel Air 1957 – sursa gomotors.net

Macheta Chevrolet Bel Air 1957  pe care o voi prezenta in continuare este o macheta produsa de M2 Machines, la scara 1:64, si este o macheta remarcabila din punctul de vedere al acuratetii detaliilor.

Macheta este ambalata intr-un blister de polietilena si este insotita de un fluturas care prezinta, pe scurt, cateva dintre caracteristicile machetei, impreuna cu fotografii ale autoturismului real.

Macheta Chevrolet Bel Air 1957 - ambalaj

Macheta Chevrolet Bel Air 1957 – ambalaj

Macheta este montata pe un postament din plastic, inscriptionat cu modelul machetei. In blister se mai gasesc, un card ce prezinta cativa pasi din etapele de realizare a machetei si un logo M2 din plastic.

Macheta Chevrolet Bel Air 1957

Macheta Chevrolet Bel Air 1957

Macheta este aproape in intregime din metal (inclusiv partea de dedesubt – sasiul, sa-i spunem) si este extrem de detaliata, avand in vedere scara redusa.

Macheta Chevrolet Bel Air 1957 - lateral

Macheta Chevrolet Bel Air 1957 – lateral

Macheta Chevrolet Bel Air 1957 - fata

Macheta Chevrolet Bel Air 1957 – fata

Macheta Chevrolet Bel Air 1957 - spate

Macheta Chevrolet Bel Air 1957 – spate

Macheta Chevrolet Bel Air 1957 - sasiu

Macheta Chevrolet Bel Air 1957 – sasiu

Detaliile sunt la ele acasa, in aceasta macheta: grile cromate, faruri transparente, sigle, logo-uri, jante – totul este fidel reprezentat, intocmai ca pe autoturismul real. Interiorul nu a fost lasat nici el deoparte: bord detaliat, scaune cu tapiterie bicolora, fete de usi cu detalii.

Macheta Chevrolet Bel Air 1957 - sigle

Macheta Chevrolet Bel Air 1957 – sigle

Macheta Chevrolet Bel Air 1957 - detaliu

Macheta Chevrolet Bel Air 1957 – detaliu

In ceea ce priveste „functionalitatea”, si aceasta este de invidiat: usile si capota motorului se deschid, lasand sa se vada detaliile din interior si din compartimentul motor.

Macheta Chevrolet Bel Air 1957 - detaliu motor

Macheta Chevrolet Bel Air 1957 – detaliu motor

Macheta Chevrolet Bel Air 1957 - detaliu interior

Macheta Chevrolet Bel Air 1957 – detaliu interior

Cu speranta ca v-am trezit curiozitatea, va invit sa vizionati toate machetele M2 Machines disponibile in magazinul nostru online http://www.vitrinacumachete.ro si ca sa-i citez pe producatori va urez, cu drag

Drive them all!

 

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s