Dragi prieteni colectionari si iubitori de utilaje,

Astazi va vom prezenta o macheta a unui excavator Liebherr A914, proaspat sosita in magazinul nostru online, vitrinacumachete.ro.

Inainte de toate, cateva cuvine despre Liebherr si utilajul real. Liebherr este o companie germana de familie ce a luat nastere in 1949, avandu-l ca fondator pe Hans Liebherr. De la prima macara turn autoridicatoare (TK10 – modelul cu care si-a inceput activitatea noua companie a lui Hans Liebherr), pana la primul excavator hidraulic (in 1955) nu a fost decat un pas. Astazi, Liebherr este unul dintre cei mai mari producatori de utilaje de constructii si minerit, avand peste 35000 de angajati pe toate continentele.

Excavatorul Liebherr A314 este un utilaj destinat lucrarilor generale de terasamente (sapaturi, umpluturi, incarcari, etc), fiind folosit in toate lucrarile de constructii. Are o greutate de cca 16 tone si este propulsat de un motor Liebherr cu o putere de 134CP.

Excavator Liebherr A314

Excavator Liebherr A314

Macheta pe care o prezentam astazi este produsa de NZG  la scara 1:50 si dovedeste aceeasi extraordinara atentie la detalii, atat cele estetice, cat si cele functionale, cu care suntem familiarizati de la NZG, fiind o macheta ce face deliciul oricarui colectionar.

Macheta este ambalata intr-o cutie de carton, cu design-ul specific Liebherr, fiind protejata la interior de o tava din polistiren expandat.

Macheta excavator Liebherr A314 - cutie

Macheta excavator Liebherr A314 – cutie

Macheta vine asamblata in intregime, nefiind necesara nicio operatiune de montaj din partea colectionarului. In schimb, in cutie sunt prevazute cateva oglinzi de rezerva, ceea ce este un amanunt deloc de neglijat, avand in vedere finetea acestora (si, ca urmare, riscul ridicat de a le deteriora).

Macheta excavator Liebherr A314

Macheta excavator Liebherr A314

Macheta de excavator Liebherr A914 este extrem de detaliata si, in acelasi timp, destul de solida. Metalul este folosit cu generozitate, fara rabat de la calitate. Macheta este realizata intr-un mod foarte realist, toate detaliile fiind fidel reprezentate: manere, scari, grile de aerisire, etc. Toti cilindrii hidraulici au montate furtune hidraulice, grijuliu realizate.

Nici interiorul nu a fost uitat. Astfel, putem observa atent reproduse, scaunul operatorului, volanul, precum si toate joistick-urile si manetele de comanda ale utilajului.

De jur imprejurul cabinei avem mai multe oglinzi retrovizoare, foarte atent realizate. De remarcat, de asemeni, si barele din metal ale cabinei, foarte fin realizate din metal.

Macheta Liebherr A914

Macheta Liebherr A914

La partea din spate remarcam numele Liebherr, turnat in relief pe contragreutate, precum si lampile de semnalizare.

Macheta Liebherr A914

Macheta Liebherr A914

Macheta poate reproduce cu fidelitate toate miscarile utilajului real. Directia este functionala pe osia din fata, iar rotile au anvelope cu un profil identic cu cel al anvelopelor de pe utilajul real.

Excavatorul este prevazut, in spate, cu cale actionate hidraulic, iar in fata cu o lama de buldozer, folosita, atat pentru astuparea santurilor si nivelarea terenului, cat si pentru asigurarea stabilitatii in timpul excavarii.

Macheta Liebherr A914

Macheta Liebherr A914

Bratul principal este articulat si el, permitand o excelenta manevrabilitate in spatiile inguste.

Macheta Liebherr A914

Macheta Liebherr A914

In incheiere, va pot spune ca aceasta macheta este o macheta foarte complexa, foarte detaliata si solida in acelasi timp, constituind o piesa extraordinara pentru orice colectie de utilaje de constructii. Ea constituie o pereche ideala pentru o basculanta…

Macheta excavator Liebherr A314 si MAN DHAK

Macheta excavator Liebherr A314 si MAN DHAK

… sau ca incarcatura pentru un trailer.

Macheta excavator Liebherr A314 pe trailer

Macheta excavator Liebherr A314 pe trailer

Spor la colectionat!

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s