Dragi colectionari,

Astazi va vom prezenta o macheta de automalaxor (autobetoniera) Liebherr, pe care o puteti gasi si in magazinul nostru online, www.vitrinacumachete.ro.

Este vorba despre macheta autobetonierei Liebherr HTM 904, pe sasiu Mercedes Benz Actros MP3 3241, in configuratie 8×4, apartinand companiei de transporturi Reinert Logistik (editie limitat la doar 300 exemplare).

Inainte de toate, cateva cuvine despre Liebherr, Mercedes-Benz si automalaxorul real. Despre Liebherr am mai vorbit si in alte recenzii si nu voi spune decat ca Liebherr este o companie germana de familie ce a luat nastere in 1949, avandu-l ca fondator pe Hans Liebherr. De la prima macara turn autoridicatoare (TK10 – modelul cu care si-a inceput activitatea noua companie a lui Hans Liebherr), pana la primul excavator hidraulic (in 1955) nu a fost decat un pas. Astazi, Liebherr este unul dintre cei mai mari producatori de utilaje de constructii si minerit, avand peste 35000 de angajati pe toate continentele.

Despre camioanele Mercedes – Benz cred ca este inutil sa mai vorbim. Voi mentiona aici doar ca primul camion produs de Gottlieb Daimler, unul dintre fondatorii Mercedes-Benz (marca a Daimler AG), a vazut lumina zilei in  1886, iar de atunci, productia de camioane s-a dezvoltat, aducand marca Mercedes Benz pe podiumul constructorilor de sasiuri si autocamioane, cu Actros pe post de varf de lance in ceea ce priveste camioanele de transport lung-curier, cat si camioanele pentru alte destinatii (constructii, industria forestiera, etc).

Malaxorul HTM904 este un malaxor cu o capacitate de 9.0 mc, si poate fi montat pe orice tip de sasiu de camion. este unul dintre cele mai populare modele de la Liebherr si poate fi intalnit pe orice santier de constructii din lume.

Reinert Logistik, compania in a carei culori este reprezentata macheta, este o companie germana specializata in transporturi pentru santiere cat si transport de marfuri generale.

Autobetoniera Liebherr pe sasiu Mercedes Benz Actros - fotografie preluata de pe site-ul greag.ch

Autobetoniera Liebherr pe sasiu Mercedes Benz Actros – fotografie preluata de pe site-ul greag.ch

Macheta pe care o prezentam astazi este produsa de NZG, la scara 1:50 si dovedeste aceeasi mare atentie la detalii cu care ne-a obisnuit NZG.

Macheta este ambalata intr-o cutie de carton cu vitrina, cu un design simplu, fiind protejata la interior de doua „tavi” din polietilena transparenta.

Macheta autobetoniera Liebherr - cutie

Macheta autobetoniera Liebherr – cutie

Macheta vine asamblata in totalitate, nefiind necesare nici un fel de operatiuni de montaj din partea colectionarului.

Macheta autobetoniera Liebherr

Macheta autobetoniera Liebherr

Macheta este realizata aproape in intregime din metal (cu cateva mici exceptii: antene, parasolar, masca radiatorului, etc) si este extrem de detaliata, incepand cu cabina, care are semnalizatoarele, farurile si proiectoarele de ceata din plastic transparent si este prevazuta cu oglinzi, trepte, antene, claxoane, parasolar, etc, iar interiorul este si el foarte detaliat (scaune, volan, tablou de bord) etc.

Macheta autobetoniera Liebherr - vedere din fata

Macheta autobetoniera Liebherr – vedere din fata

Macheta autobetoniera Liebherr - detaliu esapament

Macheta autobetoniera Liebherr – detaliu esapament

Rotile au jantele din plastic, avand toate detaliile (butuc, prezoane, etc) bine simulate, iar pneurile sunt din cauciuc, cu un profil similar celui real.

Detaliile continua la sasiu, unde sunt prezente toate buteliile de aer, rezervorul de motorina, cardanele, etc, in timp ce la partea din spate, stopurile sunt extrem de realiste.

Macheta autobetoniera Liebherr - sasiul detaliat

Macheta autobetoniera Liebherr – sasiul detaliat

Directia machetei este functionala, iar rotile bracheaza la un unghi destul de mare, foarte apropiat de cel real. Scara de acces la palnia de incarcare este mobila si poate fi coborita sau ridicata. Jgheabul de descarcare este si el mobil si se poate roti.

Macheta autobetoniera Liebherr - directia functionala

Macheta autobetoniera Liebherr – directia functionala

Macheta autobetoniera Liebherr - scara si jgheabul sunt mobile

Macheta autobetoniera Liebherr – scara si jgheabul sunt mobile

In incheiere, va spun ca aceasta macheta este o macheta complexa, extrem de detaliata, si unde nu s-a facut economie de metal (zamac), constituind o piesa foarte frumoasa in orice colectie de camioane sau utilaje, vu atat mai mut cu cat este vroba despre o serie limitata la 300 de exemplare.

Macheta de autobetoniera Liebherr HTM904 pe sasiu Mercedes Benz Actros o gasiti aici: http://www.vitrinacumachete.ro/machete-utilaje-de-constructii/machete-autobetoniere/macheta-mercedes-actros-mp3-betoniera-li

Spor la colectionat!

Reclame
Comentarii
  1. nicolae ferencz spune:

    cum fac sa detin aceasta bijuterie

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s