Dragi colectionari,

In acest articol va voi prezenta o macheta a unui camion Mercedes Benz Actros cu remorca si suprastructuri detasabile ale companieni TNT.

Despre Mercedes am tot vorbit, asa ca nu voi mai mentiona decat cateva detalii. Primul camion produs de Gottlieb Daimler, unul dintre fondatorii Mercedes-Benz (marca a Daimler AG), a vazut lumina zilei in  1886, iar de atunci, productia de camioane s-a dezvoltat, aducand marca Mercedes Benz pe podiumul constructorilor de sasiuri si autocamioane, cu Actros pe post de varf de lance in ceea ce priveste camioanele de transport lung-curier, cat si camioanele pentru alte destinatii (constructii, industria forestiera, etc).

TNT Express NV este o companie globala de curierat international, cu sediul in Olanda. Desi sediul central se afla astazi in Olanda, compania s-a nascut in Australia, in 1946, cand Ken Thomas s-ia inceput afacerea de curierat ” Thomas Nationwide Transport”, cu un singur camion. In anii ’70 TNT s-a extins in afara continetului australian, ajungand si in Europa. In 1996 TNT a fost cumparat de catre KPN, fosta companie de stat pentru posta si curierat a Olandei de atunci continuand expansiune in intreaga lume.

Camion TNT

Camion TNT

Macheta prezentata astazi este produsa de NZG la scara 1:50. Este vorba despre un camion Mercedes Benz Actros MP2 2546 cu remorca si suprastructuri interschimbabile de tip container rutier (BDF, cum mai sunt ele cunoscute). Producatorul remorcii si a suprastructurilor nu este specificat insa, cel mai probabil, este vorba despre Koegell, binecunoscut fabricant de remorci si semiremorci din Germania, remorca fiind de tip Koegell Combi, in timp ce containerele par a fi din gama Swap, tot de la Koegell.

Macheta vine ambalata  intr-o cutie din carton, imprimata in culorile si cu sigla TNT.

Macheta Mercedes Benz cu remorca TNT - cutie

Macheta Mercedes Benz cu remorca TNT – cutie

La interior, machetele sunt ambalate individual in cutii din polistiren expandat, si sunt insotite de un mic pliant care explica modalitatea de pliere si extindere a picioarelor containerelor.

Macheta Mercedes Benz cu remorca TNT - cutii

Macheta Mercedes Benz cu remorca TNT – cutii

Macheta este superba, in stilul caracteristic NZG, cu detalii atent realizate si cu o functionalitate ridicata.

Macheta Mercedes Benz cu remorca TNT

Macheta Mercedes Benz cu remorca TNT

Majoritatea machetei este realizata din metal, plasticul fiind utilizat cu foarte mare zgarcenie (jante, barele de protectie, masca radiatorului, oglinzi, etc). Sasiul, cabina, si containerele sunt din metal, astfel incat macheta este destul de grea.

La partea frontala distingem grila radiatorului foarte fidel realizata – cu o excelenta sigla cromata, impreuna cu bara de protectie, farurile si semnalizatoarele (discret incastrate in bara de protectie). In continuarea barii de protectie vedem treptele de urcare in cabina, prevazute cu o suprafata antiderapanta.

Macheta Mercedes Benz cu remorca TNT

Macheta Mercedes Benz cu remorca TNT

La partea din spate, atat camionul cat si remorca au bare de protectie prevazute cu lampi (triple) din plastic transparent colorat si numere de inmatriculare.

Macheta Mercedes Benz cu remorca TNT

Macheta Mercedes Benz cu remorca TNT

Sasiul este destul de detaliat si el, cu sistemul de transmisie, rezervoare si rotile de rezerva ale remorcii vizibile.

Macheta Mercedes Benz cu remorca TNT  -sasiu

Macheta Mercedes Benz cu remorca TNT -sasiu

Detaliile sunt de gasit si la interior, unde bordul este vizibil, nelipsind nici „steluta” de pe volan.

Macheta Mercedes Benz cu remorca TNT  - interior cabina

Macheta Mercedes Benz cu remorca TNT – interior cabina

A doua axa a camionului este liftanta, cu toate ca nu se ridica foarte mult – suficient, insa, cat sa se nu mai atinga solul pe o suprafata tare si neteda. Directia este functionala, iar remorca poate fi decuplata de camion, protapul fiind mobil.

Macheta Mercedes Benz cu remorca TNT

Macheta Mercedes Benz cu remorca TNT

Containerele pot fi detasate de camion si remorca, fiind prevazute cu cate patru picioare pliante. Acestea stau in gabaritul containerului cand sunt pliate, iesind in exterior cand sustin suprastructura. Procedeul nu este complicat, el fiind descris cu acuratetete in instructiunile prevazute in cutie.

Macheta Mercedes Benz cu remorca TNT

Macheta Mercedes Benz cu remorca TNT

Macheta Mercedes Benz cu remorca TNT

Macheta Mercedes Benz cu remorca TNT

Macheta Mercedes Benz cu remorca TNT - suprastructura

Macheta Mercedes Benz cu remorca TNT – suprastructura

In incheiere vom spune ca macheta camionului cu remorca TNT este o macheta ce nu trebuie sa lipseasca din colectia voastra, intrucat este o macheta foarte reusita. Macheta poate fi achizitionata de aici: http://www.vitrinacumachete.ro/machete-camioane-1/machete-camioane-2/macheta-camion-mb-actros-cu-remorca

Spor la colectionat!

Dan

http://www.vitrinacumachete.ro/

https://www.facebook.com/vitrinacumachete.ro

https://vitrinacumachete.wordpress.com/

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s