Dragi colectionari,

Astazi va voi prezenta o macheta de remorcher Faun, pe care o puteti gasi si in magazinul nostru online, www.vitrinacumachete.ro.

Este vorba despre macheta remorcherului Faun L1206, in configuratie 6×6.

Inainte de toate, cateva cuvine despre Faun si remorcherul real. Faun (sau, mai exact, „Fahrzeugfabriken Ansbach und Nürnberg GmbH”) a luat fiinta in 1918 prin fuziunea a doua mici companii de familie din Germania, una dintre ele specializata in productia de masini de pompieri.

In momentul de fata, Faun apartine companiei japoneze Tadano si se concentreaza numai pe productia automacaralelor (macaralele fabricate in Germania sunt vandute sub numele de Tadano Faun).

Remorcherul L1206 a fost unul dintre „monstrii sacri” ai transporturilor grele din Germania si nu numai. Fabricat in anii ’70, avea tractiune integrala (6×6) si era echipat cu un motor V6 Mercedes (MTU) cu o putere de 450 CP (ca o curiozitate, acelasi motor, usor modernizat, echipa autobasculanta DAC de 55 tone).

Remorcher Faun 1206

Remorcher Faun 1206

Macheta este produsa de NZG, la scara 1:50, face parte din seria de machete ” de epoca” si dovedeste aceeasi mare atentie la detalii cu care ne-a obisnuit NZG.

Macheta este ambalata intr-o cutie de carton cu design „vintage”, fiind protejata la interior de doua “tavi” din polistiren expandat.

Macheta remorcher Faun L1206 - cutia

Macheta remorcher Faun L1206 – cutia

Macheta este asamblata, singurele elemente ce trebuie montate de catre colectionar fiind oglinzile retrovizoare.

Macheta remorcher Faun L1206

Macheta remorcher Faun L1206

Dupa cum spuneam, macheta este foarte detaliata, la partea frontala gasind, pe langa masca radiatorului, bine conturata si frumos inscriptionata cu numele „Faun”, farurile si proiectoarele, semnalizatoarele transparente si un impresionant carlig de remorcare (remorcherul putea fi folosit si ca impingator).

Directia este functionala.

Macheta remorcher Faun L1206

Macheta remorcher Faun L1206

De remarcat scarile cu margini antiderapante, atat la cabina echipajului, cat si in zona motorului. Rotile nu au fost nici ele uitate, jantele de tip „Trilex” fiind foarte fidel redate.

Macheta remorcher Faun L1206

Macheta remorcher Faun L1206

La partea din spate putem intalni stopurile, sorturile de praf si un carlig de remorcare enorm, care permite prinderea unui trailer sau remorci la diferite inaltimi, in functie de tipul acestuia.  Prelata benei poate fi inaluturata, dand la iveala roata de rezerva.

Macheta remorcher Faun L1206

Macheta remorcher Faun L1206

Sasiul nu a fost uitat, nici el, fiind redate toate componentele transmisiei.

Macheta remorcher Faun L1206  -sasiu si transmisie

Macheta remorcher Faun L1206 -sasiu si transmisie

In incheiere, va putem spune ca aceasta macheta este o macheta foarte detaliata, unde nu s-a facut economie de metal (zamac), constituind o piesa foarte frumoasa in orice colectie de camioane sau utilaje, sau intr-o colectie de autovehicule „de legenda”.

Macheta de remorcher Faun L1206 poate fi gasita aici: http://www.vitrinacumachete.ro/machete-camioane-1/machete-camioane-2/macheta-camion-remorcher-faun-l1206-sca

Spor la colectionat!

Dan

http://www.vitrinacumachete.ro/

https://www.facebook.com/vitrinacumachete.ro

https://vitrinacumachete.wordpress.com/

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s