Salut,

Dan sunt de la vitrinacumachete.ro

Astazi va voi prezenta o macheta a unui excavator Liebherr R916 Classic, o editie limitata produsa de NZG cu ocazia Targului de jucarii de la Nuremberg 2014. Este o macheta foarte draga mie intrucat am primit-o cadou de la NZG, cu ocazia zilei portilor deschise organizata la sediul lor pe perioada Targului international de jucarii de la Nuremberg, editia 2104. Macheta a fost produsa exclusiv pentru distribuitorii NZG si pentru vizitatoir (care o puteau castiga la o roata a norocului la standul NZG).

Inainte de toate, cateva cuvine despre Liebherr si utilajul real. Liebherr este o companie germana de familie ce a luat nastere in 1949, avandu-l ca fondator pe Hans Liebherr. De la prima macara turn autoridicatoare (TK10 – modelul cu care si-a inceput activitatea noua companie a lui Hans Liebherr), pana la primul excavator hidraulic (in 1955) nu a fost decat un pas. Astazi, Liebherr este unul dintre cei mai mari producatori de utilaje de constructii si minerit, avand peste 35000 de angajati pe toate continentele.

Excavatorul Liebherr R916 Classic este un utilaj destinat lucrarilor generale de terasamente (sapaturi, umpluturi, incarcari, etc), fiind folosit in toate lucrarile de constructii. Are o greutate de cca 23 de tone si este propulsat de un motor Liebherr cu o putere de 157CP. El se diferentiaza vizual de fratele sau „geaman” Liebherr R916 Advanced (un model cu o electronica mai sofisticata) prin forma cabinei.

Excavator Liebherr R916 Classic

Excavator Liebherr R916 Classic

Asa cum spuneam mai devreme, macheta pe care o prezint astazi este produsa de NZG  la scara 1:50 si dovedeste aceeasi extraordinara atentie la detalii, atat cele estetice, cat si cele functionale, cu care suntem familiarizati de la NZG, fiind o macheta ce face deliciul oricarui colectionar.

Macheta este ambalata intr-o cutie de carton, cu un design special pentru targul international de jucarii de la Nuremberg, editia 2014, fiind protejata la interior de o tava din polistiren expandat.

Macheta excavator Liebherr R916  -cutie

Macheta excavator Liebherr R916 -cutie

Macheta vine asamblata in intregime, nefiind necesara nicio operatiune de montaj din partea colectionarului. In schimb, in cutie sunt prevazute cateva segmente de senila, ceea ce este un amanunt deloc de neglijat, avand in vedere finetea acestora (si, ca urmare, riscul ridicat de a le deteriora). Macheta este vopsita in culorile NZG (rosu si negru) si decorata cu logoul NZG si cu nuamele targului de jucarii si editia caruia ii este dedicata, 2014.

Macheta excavator Liebherr R916

Macheta excavator Liebherr R916

Macheta de excavator Liebherr R916 Classic este extrem de detaliata si, in acelasi timp, destul de solida. Metalul este folosit cu generozitate, fara rabat de la calitate. Macheta este realizata intr-un mod foarte realist, toate detaliile fiind fidel reprezentate: manere, scari, grile de aerisire, etc. Toti cilindrii hidraulici au montate furtune hidraulice, grijuliu realizate. Bratul are simulate intr-un mod foarte realist conductele de ulei hidraulic, evidentiate cu argintiu.

Macheta excavator Liebherr R916  - conducte si furtunuri hidraulice

Macheta excavator Liebherr R916 – conducte si furtunuri hidraulice

Nici interiorul nu a fost uitat. Astfel, putem observa atent reproduse, scaunul operatorului precum si toate joistick-urile si manetele de comanda ale utilajului.

Macheta excavator Liebherr R916  - interior detaliat

Macheta excavator Liebherr R916 – interior detaliat

De jur imprejurul cabinei avem mai multe oglinzi retrovizoare, foarte atent realizate. De remarcat, de asemeni, si barele din metal ale cabinei, foarte fin realizate din metal. Nici la nivelul senilelor, detaliile nu au fost uitate: atat senilele cat si rotile de antrenare sunt extrem de realist executate.

La partea din spate remarcam logoul NZG, impreuna cu inscriptia „Toy Fair 2014” (Targul de jucarii 2014), precum si lampile de semnalizare.

Macheta excavator Liebherr R916

Macheta excavator Liebherr R916

Macheta poate reproduce cu fidelitate toate miscarile utilajului real. Senilele sunt metalice, iar segmentele lor sunt extrem de realiste. Rotile de angrenare sunt tensionate cu arcuri, permitand foarte usor demontarea lor de pe sasiu.

Macheta excavator Liebherr R916

Macheta excavator Liebherr R916

Pe langa versiunea dedicata targului de jucarii de la Nuremberg, editia din 2014, prezentata aici, NZG  produce in mod curent si versiunea „de fabrica” , in culorile standard Liebher. In plus fata de aceste variante, macheta a fost produsa in mai multe versiuni imitate, in culorile unor companii din Germania, Austria sau Franta. 

In incheiere, va pot spune ca aceasta macheta este o macheta foarte complexa, foarte detaliata si solida in acelasi timp, constituind o piesa extraordinara pentru orice colectie de utilaje de constructii. Ea constituie o pereche ideala pentru o basculanta sau ca incarcatura pentru un trailer.

Macheta excavator Liebherr R916 si basculanta Morooka

Macheta excavator Liebherr R916 si basculanta Morooka

Spor la colectionat!

Dan

http://www.vitrinacumachete.ro/

https://vitrinacumachete.wordpress.com/

https://www.facebook.com/vitrinacumachete.ro

Reclame
Comentarii
  1. vito spune:

    se puote comanda

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s