Salut,

Dan sunt!  Astazi va voi prezenta o macheta a unui autogreder HBM-NOBAS BG190TA, proaspat sosita in magazinul nostru online, vitrinacumachete.ro.

Inainte de toate, cateva cuvine despre producator si utilajul real. HBM Nobas este o companie germana, nascuta la inceptul anilor 1900, sub numele Orenstein & Koppel, uzine mecanice producatoare de locomotive cu aburi. Pe parcursul timpului, O&K si-a diversificat productia, incepand sa fabrice si utilaje miniere si de constructii, in fabrica sa din Nordhausen, in mod special excavatoare. Dupa cel de-al doilea razboi mondial, fabrica din Nordhausen, situata in Germania de est, a fost nationalizata si acolo au inceput sa se fabrice utilajele Nobas (la iceput excavatoare cu cabluri si dragline, mai apoi si alte utilaje). In 1995 a devenit parte a concernului Gunter Papenburg AG.

Autogrederul BG190TA este un utilaj destinat nivelarii terenului, fiind folosit in mod special la constructia drumurilor. Are o greutate de cca 19 tone si este propulsat de un motor Cummins cu o putere de 181CP.

Autogreder HBM - Nobas BG190

Autogreder HBM – Nobas BG190

Macheta pe care o prezentam astazi este produsa de NZG  la scara 1:50 si dovedeste o extraordinara atentie la detalii, atat cele estetice, cat si cele functionale, fiind inca o macheta ce face deliciul oricarui colectionar.

Macheta este ambalata intr-o cutie de carton, cu sigla producatorului si cu o fotografie a utilajului real, fiind protejata la interior de doua tavi din polistiren expandat.

Macheta vine asamblata in intregime, nefiind necesara nicio operatiune de montaj din partea colectionarului.

Macheta de autogreder HBM Nobas BG190 TA-3 este extrem de detaliata, conform traditiei NZG. Metalul este folosit cu generozitate, singurele detalii din plastic fiind la interior. Macheta este realizata intr-un mod foarte realist, toate detaliile fiind fidel reprezentate: manere, scari, grile de aerisire, etc.

Nici interiorul nu a fost uitat. Astfel, putem observa atent reproduse, scaunul operatorului, volanul, pedalele, etc.

Macheta autogreder HBM Nobas - interiorul cabinei

Macheta autogreder HBM Nobas – interiorul cabinei

La partea din spate a cabinei remarcam grilele fine ale instalatiei de climatizare, un stergator fotodecupat si doua proiectoare.

Tot in partea din spate gasim si scarificatorul cu sase dinti si putem remarca si teava de esapament foarte realista.

Aproape toti cilindri hidraulici, cu exceptia celor de la scarificator, sunt prevazuti cu furtune hidraulice.

Macheta autogreder HBM Nobas - detalii cilindri hidraulici

Macheta autogreder HBM Nobas – detalii cilindri hidraulici

Macheta poate reproduce cu fidelitate toate miscarile utilajului real. Directia este functionala atat pe osia din fata, aceasta avand si un mic joc in plan vertical, pentru a se putea deplasa pe teren accidentat, intocmai ca utilajul real, cat si la articulatia mediana.

Macheta autogreder HBM Nobas - directia functionala

Macheta autogreder HBM Nobas – directia functionala

Rotile din spate pot oscila independent in plan vertical, permitand autogrederului sa poata trece de orice obstacol, mentinand contactul tuturor rotilor cu solul. Lama de buldozer se poate cobori si ridica, iar lama de greder se poate roti, inclina in plan vertical, si poate translata in lateral.

 

Macheta autogreder HBM Nobas - detali lama greder

Macheta autogreder HBM Nobas – detali lama greder

 

La partea posterioara, autogrederul este prevazut cu un scarificator, folosit la sfaramarea solului mai tare, pentru a putea fi indepartat, dupa aceea, cu lama. Scarificatorul poate fi ridicat si coborat, cu ajutorul unor cilindri hidraulici.

In incheiere, va pot spune ca aceasta macheta este o macheta foarte complexa, foarte detaliata si solida in acelasi timp, constituind o piesa extraordinara pentru orice colectie de utilaje de constructii.

Puteti gasi macheta si pe site-ul nostru: http://www.vitrinacumachete.ro/machete-utilaje-de-constructii/machete-utilaje-de-terasament/macheta-autogreder-hbm-nobas-bg190a-15

Spor la colectionat!

Dan

http://www.vitrinacumachete.ro/

https://vitrinacumachete.wordpress.com/

https://www.facebook.com/vitrinacumachete.ro

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s