Salut,

Dan sunt. Astazi va voi povesti cate ceva despre o macheta pentru colectionarii si iubitorii de utilaje. Am sa va prezint o interesanta macheta de remorcher cu trailer si o incarcatura de geamuri, pe care o puteti gasi si in magazinul nostru online, www.vitrinacumachete.ro.

Este vorba despre macheta unui cap tractor Scammel cu trailer si o incarcatura de geamuri de la binecunoscuta firma „Pilkington”

Inainte de toate, cateva cuvine despre Scammell si camonul real. Scammell a fost unul dintre cei mai vechi producatori de camioane din marea Britanie. Scammell a luat fiinta la sfarsitul anilor 1800, la inceput ocupandu-se de reparatia si intretinerea camioanelor, cu precadere Leyland. In 1920 a prezentat primul remorcher, ce a fost de la inceput un succes de piata. Pe parcursul anilor, gama de camioane si remorchere Scammell s-a diversificat, cuprinzand atat modele civile cat si modele militare cu divrse intrebuintari: camioane, remorchere, capete tractor, 4×2, 4×4, 6×6, etc. Perioada dificile ce a urmat dupa cel de-al doilea razboi mondial, a adus dificultati financiare pentru Scammell, acesta fiind preluat de Leyland. In ciuda succesului avut de marca Scammel pana in anii ’80, in 1986, compania Leyland a fost cumparata de DAF care a decis sa inchida in 1988 fabrica Scammell din Watford.

Capul tractor prezentat mai departe a fost o prezenta uzuala pe soselele Mariri, in anii ’40, atat in varianta cap tractor cu trailer, cat si remorcher (de cele mai multe ori in configuratie 4×4).

Cap tractor Scammell cu trailer

Cap tractor Scammell cu trailer

Macheta pe care o prezentam astazi este produsa de Lledo (care a fost preluat de Corgi) si face parte din seria „Days gone” si este produsa in serie limitata la 11.000 de exemplare.

Macheta este ambalata intr-o cutie de carton, cu design-ul specific Days gone, fiind protejata la interior de doua „tavi” din polietilena termoformata. Macheta este vopsita in culorile companiei ” British Road Services”, companie de stat, formata in 1948, ca urmare a nationalizarii marilor companii de transport rutier din Marea Britanie.

Macheta vine asamblata in intregime, nefiind necesara nicio operatiune de montaj din partea colectionarului.

Macheta nu este foarte detaliata, avand in vedere scara la acre este realizata, insa este inscriptionata cu foarte mare grija.

Macheta este realizata in mare parte din metal, singurele elemente din plastic fiind sasiul, masca radiatorului, farurile si rotile, in timp ce incarcatura este realizata dintr-o rasina foarte grea.

Trailerul poate fi detasat de capul tractor. La fel si incarcatura, ea nu este fixata pe trailer, putand fi inlocuita cu orice alta incarcatura potrivita.

Inchei spunand ca aceasta macheta, desi simpla, la prima vedere, prezinta cateva detalii ce o fac foarte atractiva pentru colectionari. Macheta poate fi gasita si pe site-ul nostru, Vitrina cu machete, impreuna cu alte machete Lledo si Corgi.

Va urez spor la colectionat!

Dan

http://www.vitrinacumachete.ro/

https://vitrinacumachete.wordpress.com/

https://www.facebook.com/vitrinacumachete.ro

 

 

 

 

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s