Dragi colectionari,

Astazi, va prezint macheta unui cap tractor Volvo FH16 610, scara 1:43.

Inainte de toate, cateva cuvine despre camionul real. Prima generatie de Volvo FH 12 a aparut in anul 1993, ca inlocuitor al binecunoscutului F12 – un camion care a fost in productie timp de 15 ani.

De indata ce a fost lansat, prima generatie FH s-a bucurat de o deosebita apreciere, castigand in 1994 titlul de “Camionul anului”. Echipat cu un motor de 12 litri, cu 6 cilindri in linie, era capabil sa dezvolte pana la 460 CP, iar cabina aerodinamica si interiorul ergonomic faceau ca acest model sa fie economic si foarte placut la condus. FH a primit un facelift substantial in 2002, putand vorbi chiar de o noua generatie, iar din 2012 avem generatia a treia.

Faceliftul a venit, pe langa noi elemente estetice si functionale, la interior si exterior si cu o gama noua de motorizari si transmisii. Astfel, plaja de puteri a crescut pana la 760 de cai putere, iar cutiile de viteze au fost si ele optimizate.

Volvo FH16 610 Globetrotter

Volvo FH16 610 Globetrotter

Macheta pe care o prezint astazi este produsa de Motorart, reproduce la scara 1:43 un cap tractor Volvo FH16 610 Globetrotter XL si nu face economie la detalii, asa cum ne-au obisnuit, dealtfel, cei de la Motorart. Macheta este la scara 1:43, ceea ce reprezinta o bucurie in plus pentru colectionarii care au machete la acesta scara si vor sa-si adauge in colectie, pe langa multe autoturisme si utilitare mai mici, si un camion modern, dat fiind ca acestea sunt mai rare la scara asta.  Motorul de 610CP este cel mai mare motor de pe sasiurile 4×2, in timp ce cabina Globetrotter XL este cea mai mare cabina disponibila.

Macheta este ambalata intr-o cutie de carton, cu design-ul specific Motorart, fiind protejata la interior de doua tavi termoformate, din plastic tranparent.

Macheta vine asamblata in intregime, astfel incat nu este nevoie de nici o operatiune de montaj din partea colectionarului. Macheta este metalica, plastocul fiind folosit pe alocuri, iar acolo unde este folosit, este de claitate si aduce un plus la nivelul detaliilor.

Capul tractor este bine detaliat, cu grila radiatorului bine profilata, sigla Volvo foarte vizibila pe calandru, in timp ce capul tractor este carenat, acest lucru conferindu-i un aspect foarte placut. Rotile din spate au jantele foarte bine reproduse si sunt protejate de aripi cu o forma identica cu cele reale.

Macheta Volvo FH16, detalii aripi spate.

Macheta Volvo FH16, detalii aripi spate.

In fata, gasim niste jante, de asemeni, reproduse perfect, iar treptele de la cabina sunt si ele convingatoare.

Macheta Volvo FH16, detalii roti fata

Macheta Volvo FH16, detalii roti fata

La partea din fata, remarcam grila radiatorului, siglele Volvo si blocurile optice detaliate. Oglinzile si stergatoarele nu au fost nici ele uitate.

Macheta Volvo FH16, detalii cabina

Macheta Volvo FH16, detalii cabina

In spatele cabinei, gasim priza filtrului de aer si furtunele pneumatice (simulate cu ajutorul unor arcuri otelite, ceea ce nu este, poate, cea mai fericita alegere, insa nu arata rau). Tot in partea din spate, a sasiului, de data aceasta, avem triplele si „presurile” inscriptionate.

Sasiul este foarte detaliat, cu elementele suspensiei si transmisiei figurate in amanunt (cardan, punti, perne de aer etc), precum si rezervoarele de aer, esapamentul sau rezervorul de motorina. De remarcat faptul ca pneurile au profil diferit pe fata si pe spate, intocmai ca la camionul real.

Directia este functionala, rotile putand braca la un unghi rezonabil.

Macheta Volvo FH16 - directia functionala

Macheta Volvo FH16 – directia functionala

Cabina este rabatabila, la un unghi apropiat de cel al camionului real,  lasand vederii un motor foarte bine detaliat,  realizat din plastic.

Macheta Volvo FH16 - cabina rabatabila

Macheta Volvo FH16 – cabina rabatabila

 

In incheiere, va voi spune ca aceasta macheta este o macheta foarte detaliata, constituind o piesa interesanta pentru orice colectie de camioane si nu numai, la scara 1:43.

Macheta de cap tractor Volvo FH16 610 o gasiti aici http://www.vitrinacumachete.ro/machete-camioane-1/machete-camioane-2/macheta-cap-tractor-volvo-fh16-scara-1 

Spor la colectionat!

http://www.vitrinacumachete.ro/

https://vitrinacumachete.wordpress.com/

https://www.facebook.com/vitrinacumachete.ro

Reclame
Comentarii
  1. costi spune:

    Cit. Costa. Tirul

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s