Salut,

Dan sunt. Cand e urat afara, sambata sau duminica, Alex (baiatul meu de 8 ani), ma trezeste si ma roaga sa-i arat machetele din colectia mea! Este incredibil cat de repede invata ce face fiecare utilaj! Ia fiecare macheta, intreaba la ce foloseste si o informeaza si pe Rucxandra (sotia mea)! Este atent daca vireaza rotile, daca si ce se misca! Daca si tie ti-e dor sa mai vezi o macheta, am ales ca azi sa-ti povestesc despre un camion cu prelata Mercedes Benz LP911, in culorile companiei germane de transport Dachser

Despre Mercedes am tot vorbit, asa ca nu voi mai mentiona decat cateva detalii. Primul camion produs de Gottlieb Daimler, unul dintre fondatorii Mercedes-Benz (marca a Daimler AG), a vazut lumina zilei in  1886, iar de atunci, productia de camioane s-a dezvoltat, aducand marca Mercedes Benz pe podiumul constructorilor de sasiuri si autocamioane. Modelul LP (seria I) a fost fabricat intre 1955 – 1969 a fost primul model de camion cu cabina avansata produs de Mercedes.

Dachser este o companie globala de servici logistice, transport si curierat, cu sediul in Germania. A luat fiinta in 1930, cand Thomas Dachser a infiintat o companie de transport pe distante medii si lungi. Daca la inceput, compania era reprezentata de Thomas Dachser si camionul sau, astazi Dachser are aproape 25.000 de angajati in toata lumea.

Mercedes Benz LP 911

Mercedes Benz LP 911

Macheta prezentata astazi este produsa de Premium Classixxs la scara 1:43, intr-o serie limitat de 500 de exemplare. Este vorba despre un camion Mercedes Benz LP 911 cu prelata.

Macheta vine ambalata  intr-o cutie din carton, imprimata in culorile si cu sigla Premium Classixxs. La interior, macheta este montata pe un postament din plastic negru si este protejata de o vitrina din plastic transparent.

Macheta este superba, in stilul caracteristic Premium Classixxs, cu detalii atent realizate ce captureaza spiritul epocii. Macheta vine asamblata in intregime, singurele elemente ce necesita montarea fiind oglinzile (acestea vin ambalate intr-o punguta de plastic lipita pe spatele postamentului.

Majoritatea machetei este realizata din metal, plasticul fiind utilizat cu foarte mare zgarcenie (jante, masca radiatorului, prelata, etc). Prelata este detasabila, macheta putand fi astfel expusa in oricare dintre cele doua variante: cu sau fara prelata.

Macheta Mercedes LP 911 - fara prelata

Macheta Mercedes LP 911 – fara prelata

La partea frontala distingem grila radiatorului foarte fidel realizata – cu o mare sigla cromata, impreuna cu bara de protectie, farurile si semnalizatoarele (realizate din plastic transparent, cu margini cromate). Colturile barii de protectie sunt prevazute cu o suprafata antiderapanta.

Sigla de la partea superioara este si ea superb reprodusa, putandu-se citi (cu lupa) numele Mercedes Benz, scris in jurul stelei in trei colturi. Deaupra siglei observam stergatoarele fotodecupoate si dupa manere mici metalice.

Macheta Mercedes LP 911 - detaliu sigla

Macheta Mercedes LP 911 – detaliu sigla

Pe lateralul cabinei gasim inscriptia modelului, in timp ce in interiorul cabinei vedem bordul detaliat.

Macheta Mercedes LP 911 - detallii cabina

Macheta Mercedes LP 911 – detallii cabina

La partea din spate, macheta are o pereche de stopuri din plastic transparent si un set de catadioptri vopsiti, impreuna cu numarul de inmatriculare.

Sasiul este relativ detaliat, cu sistemul de transmisie, rezervoare si teava de esapament.

Rotile sunt prevazute cu anvelope cu un profil foarte realist in timp ce pe talon poarta inscriptia producatorului si dimensiunea.

Macheta camion Mercedes Benz LP911

Macheta camion Mercedes Benz LP911

In incheiere vom spune ca macheta camionului Mercedes Benz LP 911 Dachser este o macheta ce nu trebuie sa lipseasca din colectia voastra, intrucat este o macheta foarte reusita si, in plus, editie limitata, ceea ce ii creste valoarea odata cu trecerea timpului. Macheta poate fi achizitionata de aici: http://www.vitrinacumachete.ro/machete-camioane-1/machete-camioane-2/macheta-camion-mercedes-benz-lp911-da

Spor la colectionat!

Dan

http://www.vitrinacumachete.ro/

https://www.facebook.com/vitrinacumachete.ro

https://vitrinacumachete.wordpress.com/

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s