Salut!

Dan sunt! Azi am sa va povestesc despre  macheta unui camion Mercedes Benz Unimog U401, folosit de primaria orasului Gaggenau.

Despre Mercedes am mai vorbit, chiar de curand, asa ca voi povesti cate ceva despre Unimog. Probabil ca putini dintre voi stiti ca Unimog-ul nu a fost produs initial de Mercedes-Benz. El a fost proiectat de Albert Friedrich, fost proiectant in cadrul Mercedes Benz, ca un utilaj ce trebuia sa ajute munca fermierilor, putand parcurge teren accidentat si avand o priza de putere care putea antrena alte utilaje (fertilizatoare, combine, treietoare, etc). Denumirea de Unimog vine de la numele „Universalmotorgerät”  -utilaj motorizat universal . Albert Friedrich a construit primul prototip al camionului sau in 1947 la fabrica Erhard und Söhne. Desi primul prototip era prevazut cu un motor pe benzina, modelele din productia de serie au fost construite cu motoare diesel Mercedes Benz de 25CP. Intrucat cei de la Erhard un Sohne nu aveau capacitatea de productie necesara, iar Mercedes Benz nu avea dreptul sa fabrice camioane cu tractiune integrala, primele camioane au fost produse de catre producatorul german de scule si unelte Boehringer si nu aveau pe capota faimoasa stea a celor de la Mercedes,ci o pereche de coarne de taur, in forma literei „U”.

Din 1951 Mercedes a preluat productia la fabrica din Gaggenau (unde a continuat pana in 2002), primul model fiind denumit U401.

Unimog U410

Unimog U401

Macheta prezentata astazi este produsa de Schuco la scara 1:43, si este reprodus modelul ce era in serviciul comunal al primariei din Gaggenau, orasul unde era si fabrica Unimog.

Macheta vine ambalata  intr-o cutie din carton specifica dealerilor Mercedes – Benz, fiind o ” editie de dealer”, adica macheta ce poate fi cumparata si din reteaua distribuitorilor autorizati Mercedes-Benz. La interior, macheta este montata pe un postament din plastic negru si este protejata de o vitrina din plastic transparent.

 

Desi mica, macheta este foarte frumoasa, in stilul caracteristic Schuco, cu detalii atent realizate ce captureaza spiritul epocii. Macheta vine asamblata in intregime.

Majoritatea machetei este realizata din metal, plasticul fiind utilizat cu foarte mare zgarcenie (scaune, prelata, etc).

La partea frontala distingem grila radiatorului foarte fidel realizata (fotodecupata) – cu  sigla Mercedes Benz, impreuna cu bara de protectie, farurile si stergatoarele, fotodecupate si ele. Ce este demn de remarcat, este faptul ca pe macheta sunt prezente, in acelasi timp, atat sigla Mercedes-benz, cat si vechea sigla Unimog, cu capul de taur. Un alt lucru bine reprodus sunt puntile portal, specifice Unimog-ului, punti ce ii asigura o garda la sol de neegalat.

In interiorul cabinei vedem bordul detaliat.

La partea din spate intalnim stopurile simple (intocmai celor de pe modelul real) si o placuta de identificare ce descrie modelul, anul de fabricatie si puterea motorului (si, care poate fi citita cu ajutorul unei lupe).

Sasiul este si el detaliat, cu toate elementele transmisiei, toba de esapament si suspensiile cu arcuri.

Nici rotile nu au fost uitate, atat jantele cat si pneurile fiind foarte bine reproduse.

Macheta Unimog U401  - detaliu roata

Macheta Unimog U401 – detaliu roata

In incheiere va spun ca macheta camionului Mercedes Benz Unimog U401 este o macheta de colectionat, fie ca sunteti pasionati de autovehicule clasice, camioane sau utilaje agricole, intrucat este o macheta foarte reusita. Macheta poate fi achizitionata de aici: http://www.vitrinacumachete.ro/machete-camioane-1/machete-camioane-2/macheta-mercedes-benz-unimog-u401-143

Spor la colectionat!

Dan

http://www.vitrinacumachete.ro/

https://www.facebook.com/vitrinacumachete.ro

https://vitrinacumachete.wordpress.com/

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s