De la multi ani! Din 2014 spre 2015!

Posted: 31 decembrie 2014 in De-ale mele

Dragi prieteni, acum la cumpana dintre ani (asa zicea si Iliescu, nu?), in loc de o recenzie, o sa incerc sa trag linie, sa vedem ce ne-a adus anul ce se incheie si sa vedem ce ne va aduce anul ce va sa veni (si, de ce nu, o sa incerc sa fac un wish list pentru clectia personala).

Asa… si acum haideti sa vedem ce-a fost mai interesant (evident ca nu voi putea acoperi tot ce s-a intamplat in lumea producatorilor de machete si voi incerca sa acopar ceva mai mult machetele de camioane si utilaje, evident 🙂 ).

In primul rand as specifica aici machetele Tatra 138 si 148 de la Premium Classixxs, la scara 1:50. Acestea au fost anuntate de vreo doi ani si au aparut de-abia anul acesta. Insa a meritat asteptarea.

Alte machete de mentionat ar fi macheta de incarcator BM -H10 de la Motorart, la scara 1:50. O macheta speciala, in serie limitata, prezentata la fel de special. Acesta a fost primul incarcator frontal produs de Volvo (pe atunci Bollinder Munktell). Interesant este ca acest incarcator a stat la baza Ifronului romanesc (care a fost produs, initial, sub licenta Volvo).

 

O alta macheta cu adevarat de exceptie, tot de la Motorart a fost si scraperul K-Tec, la scara 1:50.

 

Pentru colectionarii de 1:87 as mentiona basculanta Volvo FMX 6×4, precum si machetele 1:87 de la WSI (una mai frumoasa ca alta).

Nu trebuie uitati cei de la WSI, cu MAZ-urile 1:50:

Nici cei de la Abrex nu au stat degeaba, nici la scara 1:72 si nici la 1:43. Astfel, machetele de Skoda Rapid, de exemplu, sunt foarte reusite.

Macheta Skoda Rapid Spaceback

Bineinteles ca nici NZG si Conrad nu au stat degeaba. NZG a lansat multe modele foarte interesante, dintre care o sa mentionez doar camioanele Mercedes Benz Arocs, in diverse configuratii (6×4, 8×4) cu suprastructuri de santier – basculante variate, malaxor de beton, etc.

Basculanta Mercedes Arocs 8x4

Basculanta Mercedes Arocs 8×4

Excavator JCB 86 C-1

Excavator JCB 86 C-1

Conrad nu s-a lasat intrecut, lansand pe parcursul anului mai multe modele interesante, cum ar fi pompa de beton Putzmeister M38-5 sau traileluir Faymonville Variomax.

Macheta pompa de beton Putzmeister M38

Macheta pompa de beton Putzmeister M38

Macheta trailer Faymonville Variomax

Macheta trailer Faymonville Variomax

Bineinteles ca sunt multe alte modele ce merita mentionate, de la diversi producatori, la felurite scari, de la 1:87, pana la 1:18, insa, din pacate, spatiul si timpul sunt limitata, insa sunt convins ca fiecare dintre voi le-a studiat, deja, pe cele pe care si le doreste.

Va doresc un an bun, colectii cat mai bogate si multa sanatate!

La multi ani si spor la colectionat!

Dan

http://www.vitrinacumachete.ro/

https://vitrinacumachete.wordpress.com/

https://www.facebook.com/vitrinacumachete.ro

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s