Salut,

Dan sunt! De la vitrinacumachete.ro!

Astazi va voi prezenta o macheta a unui excavator New Holland Kobelco E215B – „Multi Function”.

Inainte de toate, cateva cuvine despre New Holland, Kobelco si utilajul real. New Holland Construction este o marca din protofoliul grupului industrial CNH Global N.V., grup ce are in protofoliu, pe langa New Holland si alte marci cunoscute, cum ar fi: Case, Case IH sau Steyr. New Holland a luat nastere in 1895 in New Holland, Pennsylvnia, SUA, sub forma micului atelier de reparatii mecanice al lui Abe Zimmerman. In 1903, acesta devine New Holland Machine Company. De-a lungul timpului, brandul a fost detinut de Ford, Fiat. In perioada 2002-2012 New Holland formeaza o alianta cu producatorul japonez de utilaje Kobelco Construction Machinery, pentru a profita de constintele acestuia in domeniul excavatoarelor hidraulice, New Holland punand la dipsozitie vasta sa retea de dealeri. Kobelco Construction Machineries este un brand al Kobe Steel Ltd, un concern japonez cu activitati in industria siderurgica si in indutria constructoare de masini.

Excavatorul New Holland Kobelco E215B  este un utilaj destinat lucrarilor generale de terasamente (sapaturi, umpluturi, incarcari, etc), fiind folosit in toate lucrarile de constructii. Are o greutate de cca 21 de tone si este propulsat de un motor New Holland cu o putere de 168CP. Varianta prezentata astazi este un model deosebit, cu un brat format din patru elemente, numit „Multi Function”. Acest brat este format din bratul original (din doua segmente) la care s-au aduagat inca doua elemente de brat, special proiectate pentru aceasta configuratie. Astfel, acest excavator poate efectua o multime de sarcini, cum ar fi curatarea santurilor si albiilor raurilor, finisarea taluzurilor, sapaturi, demolari, etc. In varianta „multifunctionala”, excavatorul poate sapa pana la 12,9 m adancime.

Excavator New Holland 215

Excavator New Holland 215

Macheta pe care o prezint astazi este produsa de Motorart  la scara 1:50 si dovedeste aceeasi atentie la detalii, atat cele estetice, cat si cele functionale, cu care suntem familiarizati de la Motroart, fiind o macheta interesanta si o piesa speciala a oricarui colectionar.

Macheta este ambalata intr-o cutie de carton, fiind protejata la interior de doua forme din poliester transparent termoformat.

Macheta vine asamblata in intregime, nefiind necesara nicio operatiune de montaj din partea colectionarului.

Macheta de excavator New Holland E215B este detaliata si complexa. Metalul este folosit cu generozitate, fara rabat de la calitate. Macheta este realizata intr-un mod realist, detaliile fiind fidel reprezentate: manere, scari, grile de aerisire, etc. Pe brat sunt montate montate furtunuri hidraulice, grijuliu realizate, iar bratul are simulate conductele de ulei hidraulic.

Cabina este prevazuta la partea frontala si deasupra cu o protectie impotriva pietrelor, pe care sunt montate si doua proiectoare de lucru.Tot la partea din fata a cabinei este reprodus stergatorul de parbriz, si o oglinda retrovizoare. Si in partea dreapta gasim o balustrada si o oglinda retrovizoare, realizate din plastic.

Nici interiorul nu a fost uitat. Astfel, putem observa atent reproduse, scaunul operatorului precum si toate joistick-urile, pedalele si manetele de comanda ale utilajului.

Bratul, dupa cum se poate vedea mai jos, este executat din piese diferite, la fel ca la masina reala (nu a fost folosita pur si simplu lingura excavatorului de baza, adaugata de doua ori la bratul existent).

Macheta excavator New Holland E215B - bratul multifunctional

Macheta excavator New Holland E215B – bratul multifunctional

Nici la nivelul senilelor, detaliile nu au fost uitate: atat senilele cat si rotile de antrenare sunt reproduse realist, din metal.

Macheta excavator New Holland E215B - detaliu papuc senila

Macheta excavator New Holland E215B – detaliu papuc senila

La partea din spate remarcam nemele celor doua companii New Holland si Kobelco, vopsite pe contragreutate, pictogramele de securitate, precum si elementele de semnalizare reflectorizante.

Macheta excavator New Holland E215B - detaliu contragreutate

Macheta excavator New Holland E215B – detaliu contragreutate

Capota motorului are grile fotodecupate si se poate deschide, lasand la vedere motorul.

Macheta poate reproduce toate miscarile utilajului real, chiar daca, poate, nu cu amplitudinea reala (cel putin pe inaltime).

De exemplu, poate ajunge peste o basculanta 🙂

Macheta arata foarte bine atat expusa de sine statator, cat si impreuna cu o basculanta…

Macheta excavator New Holland E215B - cu o basculanta Volvo FN12

Macheta excavator New Holland E215B – cu o basculanta Volvo FN12

… sau pe un trailer.

 

In incheiere, va pot spune ca aceasta macheta este o macheta complexa si detaliata in acelasi timp, constituind o piesa inedita pentru orice colectie de utilaje de constructii. Aceasta macheta poate fi gasita pe site-ul nostru: http://www.vitrinacumachete.ro/machete-utilaje-de-constructii/machete-utilaje-de-terasament/macheta-excavator-new-holland-kobelco-e2

Spor la colectionat!

Dan

http://www.vitrinacumachete.ro/

https://vitrinacumachete.wordpress.com/

https://www.facebook.com/vitrinacumachete.ro

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s