Salut, dragi colectionari.

Astazi va voi prezenta o macheta a unei masini de curse, o masina participanta in campionatul national japonez de drifturi, poate cel mai important camionat de acest fel. Este vorba despre macheta unui  Nissan Silvia 2004.

Asa cum fac de obicei, voi incepe cu cateva cuvinte despre Nissan si masina reala. Despre Nissan am mai vorbit pe blog acum ceva vreme asa ca va voi reaminti doar ca Nissan (Nissan Motor Company, numele complet) a luat fiinta in 1911 sub numele de Kwaishinsha Motor Car Works si a produs primul autoturism, numit DAT, in 1914. Nissan Silvia este numele unei linii intregi de coupeuri sport. Prima masina din aceasta serie a fost Datsun Coupe 1500 (sau Nissan Silvia CSP311), in 1964. Acesteia i-au urmat, de-a lungul anilor S10, S110, S12, si tot asa pana la S15, care a fost ultimul model din linie. Ultimul Silvia (S15) a fost produs in 2002. Nissan Silvia este un model foarte apreciat de amatorii de drifturi din Japonia (mai ales modelel S13, S14 si S15).

In Japonia driftul este un sport foarte popular in Japonia, aici fiintand unul dintre cele mai puternice (si spectaculoase) campionate de drifturi cu masini de serie (si pneuri de serie), D1 Grand Prix, prescurtat D1GP. Prima etapa D1 a avut loc in 2000 si, de atunci, formatul s-a raspandit in SUA, Australia, Noua Zeelanda, adunand milioane de fani in intreaga lume.

Nissan Silvia al echipei Kei Office

Nissan Silvia al echipei Kei Office

Macheta pe care o prezint in continuare este produsa de Aoshima (sub brandul DISM), la scara 1:43 si este o piesa foarte frumoasa. Macheta reproduce in cele mai mici detalii una din masinile originale ale echipei Kei Office, echipa care a castigat campionatul in 2005. Aici avem masina cu numarul 2, participanta la D1 in 2004.

Macheta este montata pe un postament inscriptionat, prevazut cu o cutie transparenta (vitrina) din plastic si ambalata intr-o cutie din carton, frumos tiparita.

Macheta vine asamblata in intregime, iar in cutie, sub postament gasim un cartonas cu poza pilotului.

Macheta Nissan Silvia - fotografia pilotului

Macheta Nissan Silvia – fotografia pilotului

Macheta este foarte bine realizata, cu o grija deosebita pentru detalii, inscriptiile fiind foarte fidel realizate, asa cum sunt toate machetele DISM.

La partea din fata remarcam masca radiatorului, si radiatorul, impreuna cu grilele de aerisire laterale. De asemeni, tot aici putem vedea farurile inguste cu spect agresiv. Blocurile optice sunt foarte bine realizate din plastic transparent, cu cele patru farurir si semnalizatoarele clar reprezentate.

Macheta Nissan Silvia - vedere din fata

Macheta Nissan Silvia – vedere din fata

Sasiul este destul de detaliat, cu toba finala realizata dintr-un element separat, argintiu. Pneurile au un profil realist, asemenator cu cele reale.

Macheta abunda in inscriptii ale sponsorilor, atat pe caroserie cat si pe geamuri.

Macheta Nissan Silvia - detaliu usa

Macheta Nissan Silvia – detaliu usa

Interiorul este detaliat, cu scaunele scoica si roll-cage-ul interior.

Macheta Nissan Silvia - detaliu bord

Macheta Nissan Silvia – detaliu bord

Jantele, chiar daca pot parea usor „bling”, ele reproduc exact jantele reale. In ceea ce priveste functionalitatea, vreau sa mentionez ca directia este functionala.

Macheta Nissan Silvia - directie functionala

Macheta Nissan Silvia – directie functionala

In concluzie, pot spune ca este o macheta foarte frumoasa, realizata ingrijit, la un inalt nivel de calitate, cu multe elemente specifice numai machetelor premium (grafica, directie functionala), asa cum sunt toate machetele DISM. Macheta poate fi gasita si pe site-ul nostru.

Spor la colectionat,

Dan

http://www.vitrinacumachete.ro/

https://www.facebook.com/vitrinacumachete.ro

https://vitrinacumachete.wordpress.com/

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s