Salut,

Dan sunt! Astazi va vom prezenta o macheta de camion de service International Durasatar, pe care o puteti gasi si in magazinul nostru online, www.vitrinacumachete.ro.

Este vorba despre macheta camionului de reparatii si intretinere pentru utilaje International Durastar cu suprastructura IMT Dominator.

Inainte de toate, cateva cuvine despre IMT, International si camionul real. IMT (Iowa Mold Tooling Co, Inc) este o companie americana ce a luat nastere in 1961, avand ca scop productia de forme si matrite pentru resaparea pneurilor. In 1965 produce primul camion integrat pentru reparatii si intretinere. In 1976 lanseaza pe piata primul camion de depanare in forma cunoscuta si produsa si in zilele de astazi. In 1993 lanseaza seria „Dominator” – cele mai des intalnite camioane de service din statele Unite. In 2003 IMT devine parte a concernului Oshkosh. In prezent, IMT produce macarale articulate si telescopice, camioane de depanare, camioane cisterna pentru alimentarea cu combustimil si uleiuri (hidraulic, de motor, de transmisie) pentru utilaje, compresoare de aer, echipamente si accesorii pentru reparatii.

Despre camioanele International am mai povestit in trecut. Navistar International este o companie americana, creata  in 1902 sub numele de International Harvester Company. Daca la inceput compania era specializata in productia de tractoare si utilaje agricole, cu timpul, aria de activitate s-a diversificat, cuprinzand si utilaje de constructii sau camioane si camionete, urmand ca, in cele din urma, diviziile de agricultura si utilaje de constructii sa fie vandute, compania concentrandu-se numai pe productia de motoare, autobuze, camionete si camioane.

Inzestrata cu motoare de pana la 330 CP, seria Durastar reprezinta linia de camioane de dimesniuni medii, destinate unei multitudini de aplicatii.

Camionul de depanare Dominator este un camion multifunctional destinat interventiilor la utilaje „la fata locului”. si este un fel de „briceag elvetian” al mecanicilor de utilaje. este dotat cu o macara cu brat telescopic pentru manevrarea pieselor mai mari (chiar si motoare), un compresor de aer pentru diversele unelte pneumatice (chei, biax-uri, etc), aparat de sudura, menghine, rezervoare de lubrifianti, compartimente pentru scule si unelte.

Camion International Durastar Dominator

Camion International Durastar Dominator

Macheta pe care o prezentam astazi este produsa de First Gear, la scara 1:50 si reprezinta un camion de service pentru Komatsu.

Macheta este ambalata intr-o cutie de carton cu vitrina, cu un design simplu, fiind protejata la interior de doua „tavi” din polietilena transparenta.

Macheta vine asamblata in totalitate, nefiind necesare nici un fel de operatiuni de montaj din partea colectionarului.

Macheta este realizata din metal si plastic (sasiul este din plastic) si este foarte detaliata. Cabina are semnalizatoarele si farurile si proiectoarele de ceata din plastic transparent si este prevazuta cu oglinzi, trepte, etc.

 

In spate, stopurile si semnalizatoarele sunt vopsite si intalnim si multe detalii intersante: carlig de remorcare, menghina, inscriptii de siguranta, etc.

Rotile au jantele din plastic cromat, avand toate detaliile (butuc, prezoane, etc) bine simulate, iar pneurile sunt din cauciuc, cu un profil similar celui real.

Detaliile continua la sasiu, unde sunt prezente toate buteliile de aer, rezervorul de motorina, cardanul, etc.

Detaliile suprastructurii sunt foarte bine realizate. In spate sunt reproduse, atat calele, cat si un carlig de remorcare si o menghina. In plus, sunt prezente tot felul de inscriptii de avertizare, foarte detaliate.

Pe suprastructura sunt montate o macara telescopica (cu brat cu trei tronsoane), un compresor (cel alb, in partea din fata stanga) si un aparat de sudura foarte fidel realizat.

Pe bratul macaralei, pe langa inscriptia cu tipul macaralei si sigla producatorului, este desenat si indicatorul de inclinatie a bratului, care nu este functional.

Bratul macaralei se ridica, roteste si poate fi telescopat, insa troliul macaralei nu este functional.

In incheiere, va spun ca aceasta macheta este o macheta inedita, detaliata, constituind o piesa foarte frumoasa in orice colectie de camioane sau utilaje.

Macheta de camion de depanare International Durastar IMT Dominator o gasiti aici: http://www.vitrinacumachete.ro/machete-utilaje-de-constructii/machete-autobetoniere/macheta-mercedes-actros-mp3-betoniera-li

Spor la colectionat!

Dan
http://www.vitrinacumachete.ro/

https://vitrinacumachete.wordpress.com/

https://www.facebook.com/vitrinacumachete.ro

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s