Salut!

Dan sunt! Saptamana trecuta am fost in vizita la Bauma 2016. Bauma este cea mai mare expozitie de utilaje de constructii din lume, ce se organizeaza odata la trei ani la Munchen, in Germania. Despre Bauma, insa, voi vorbi mai tarziu. Unul dintre obiective a fost, desigur, sa gasesg cele mai frumoase machete si cu cele mai bune preturi de la Bauma!

Ca urmare, azi am sa va prezint o macheta cu care am venit de la Bauma, si anume macheta automalaxorului cu pompa de beton Putzmeister PUMI 25-4, o binevenita completare a sectiunii Putzmeister din colectia mea. Atat utilajul cat si macheta au fost lansate, in premiera, la Bauma 2016.

Despre Putzmeister, liderul producatorilor de pompe de beton, v-am mai povestit cu ocazia unor recenzii anterioare. PUMI 25-4 este  o pompa de beton cu brat de 25 de metri montata pe un malaxor de beton cu capacitatea de 7mc, toate acestea pe un sasiu comercial 8×4 (in cazul de fata un Mercedes-Benz Arocs).

Utilajul este o noutate mondiala, facand parte din noua serie de pompe PUMI, complet reproiectata.

Putzmeister PUMI 25-4. Sursa: putzmeister.de

Putzmeister PUMI 25-4. Sursa: putzmeister.de

Macheta este produsa in Germania de Conrad la scara 1:50 si reprezinta un pas inainte pentru Conrad, din punct de vedere al detaliilor. Daca, pana acum, machetele Conrad erau ceva mai putin detaliate decat machetele NZG sau WSI, de exemplu, compensand insa prin robustete, cu aceasta macheta Conrad dovedeste ca se poate apropia foarte mult de detaliile concurentilor sai, pastrandu-si atuurile legate de robustete si functionalitate.

Macheta este ambalata intr-o cutie cu designul specific Putzmeister, fiind protejta la interior de un burete, solutia obisnuita pentru machetele de la Conrad. Pe cutie, pe langa poza pompei reale, gasim si datele tehnice ale acesteia.

Macheta PUMI 25-4 - cutia

Macheta PUMI 25-4 – cutia

Macheta vine asamblata in intregime, singurele elemente ce trebuie montate de catre colectionar, fiind oglinzile si antena de pe acoperis (pe care eu nu am montat-o in pozele ce urmeaza). Macheta este aproape integral metalica singurele elemente din plastic fiind masca radiatorului, jantele, interiorul cabinei si cateva mici detalii ale suprastructurii (suportii pe care se aseaza bratul in pozitia stransa, capacul buncarului de beton, etc). Ca urmare, este o macheta destul de grea.

Macheta PUMI 25-4

Macheta PUMI 25-4

Pe partea stanga, la partea din spate, gasim o cutie pentru accesorii si cosul de acces la gura de incarcare a malaxorului.

Macheta PUMI 25-4

Macheta PUMI 25-4

Pe partea dreapta, avem conducta de beton si suportii bratului pompei.

Macheta PUMI 25-4

Macheta PUMI 25-4

Cabina este foarte bine realizata, cu masca radiatorului impresionanta si extrem de bine realizata, bara de protectie cu farurile si proiectoarele din plastic transparent. Inscriptiile de pe cabina sunt foarte bine detaliate.

Macheta PUMI 25-4 - fata

Macheta PUMI 25-4 – fata

In spate, buncarul si palnia de incarcare sunt destul de bine realizate. Din pacate, insa, jgheabul de descarcare este cam scurt, iar stopurile nu sunt nici ele foarte detaliate, fiind doar vopsite pe bara de protectie.

Macheta PUMI 25-4 - spate

Macheta PUMI 25-4 – spate

Inscriptiile de pe lateralele pompei sunt foarte bine realizate si sunt un mare plus. Jantele sunt un alt exemplu de detalii reusite.

Macheta PUMI 25-4 - detalii

Macheta PUMI 25-4 – detalii

Trecand la functionalitate, mentionez directia functionala, cu toate ca, spre surprinderea mea, cele doua punti nu sunt conectate intre ele, calele din fata sunt functionale (ele sunt din plastic) iar bratul poate reproduce toate miscarile utilajului real. Calele din spate nu sunt functionale, dar acest lucru nu deranjeaza.

Macheta PUMI 25-4

Macheta PUMI 25-4

Bratul poate ajunge la aproape 50 de centimetri atunci cand este la verticala.

Macheta PUMI 25-4 -la inaltimea maxima

Macheta PUMI 25-4 -la inaltimea maxima

Articulatiile bratului sunt foarte complexe si functioneaza ireprosabil.

Macheta PUMI 25-4 - detaliu brat

Macheta PUMI 25-4 – detaliu brat

Nici cu bratul la orizontala nu arata rau.

Macheta PUMI 25-4

Macheta PUMI 25-4

Nu au fost uitate nici suportul pentru furtin si suportii pe care se aseaza bratul cand este strans. Buncarul este prevazut cu un capac ce culiseaza.

Macheta PUMI 25-4 - strangerea bratului

Macheta PUMI 25-4 – strangerea bratului

La sfarsit, PUMI la lucru, fiind alimentat de o alta betoniera (un Liebherr cu banda transpaortoare, de la NZG).

Macheta PUMI 25-4 si un malaxor Liebherr

Macheta PUMI 25-4 si un malaxor Liebherr

Ca urmare, in incheiere, pot spune ca este o macheta deosebita, ce ne arata ca cei de la Conrad reusesc sa tina pasul cu crestera nivelului de detalii ale acestor machete, fara a face compromisuri in ceea ce priveste functionalitatea si robustetea.

O zi buna si ne vedem online,

Dan

http://www.vitrinacumachete.ro/

https://vitrinacumachete.wordpress.com/

https://www.facebook.com/vitrinacumachete.ro

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s