Salut,

Dan sunt! Cand m-am hotarat sa va scriu despre machetele astea, s-au vandut in 10 ore! Fara sa public recenzia… O fi un semn?! Eu tot am sa va povestesc despre ele! Este vorba despre o macheta a unui camion Mercedes Benz Actros cu semiremorca Pacton pentru containere si un container de 45 de picioare.

Inainte de toate, cateva cuvine despre camionul real. Despre Mercedes Benz am mai vorbit, asa ca nu voi insista, dar voi aminti, totusi ca Noul Actros (MP4) a fost lansat in 2012 ca succesor al gamei de succes lansata in 1995 cu primul Actros (MP1). Noul Actros este produs in diverse variante de cabina: GigaSpace, BigSpace, StreamSpace şi ClassicSpace si de sasiu: de la 4×2 pana la 8×4 (desigur, exista si variante de sasiu speciale cu alte configuratii). Pacton Trailers BV este o companie olandeza, producatoare de semiremorci, cu o istorie de peste 100 de ani. A inceput in 1910 ca un atelier de forja si a fabricat primele semiremorci la inceputul anilor ’30. Acum este un producator european recunoscut, avand in portofoliu trei marci raspandite pe soselele din Europa: Pacton, Floor si Kennis.

Mercedes Benz Actros cu semiremorca Pacton

Mercedes Benz Actros cu semiremorca Pacton

Machetele pe care le prezentam astazi sunt produse de WSI, la scara 1:50, si dovedesc aceeasi migala si atentie la detalii cu care suntem obisnuiti de la WSI. Dar de ce vorbim depre mai multe machete? Pentru ca ce va voi prezenta in cele ce urmeaza ca un ansamblu, sunt de fapt trei machete ce pot fi achizitionate separat: capul tractor, semiremorca si containerul.

Fiecare din cele trei machete este ambalata intr-o cutie de carton, cu design-ul specific WSI, fiind protejata, la interior, de un suport din polistiren expandat.

Mercedes Actros cu semiremorca si container - cutiile

Mercedes Actros cu semiremorca si container – cutiile

Machetele vin asamblate in intregime, nefiind necesara nicio operatiune de montaj din partea colectionarului.

Capul tractor este un Actros cu cabina GigaSpace si sasiu 6×2 si impresioneaza prin detalii, atat la partea frontala, cat si la partea din spate. Farurile, inscriptiile, masca radiatorului sunt foarte realist reproduse.

In spatele cabinei sunt reproduse furtunele de aer si cablurile electrice pentru semiremorca. Triplele sunt din plastic transparent, colorat.

Sasiul nu a fost nici el neglijat, putand observa elementele suspensiei (brate, perne de aer, bare de torsiune), precum si cele ale transmisiei: cardanul, cutia de viteze, diferentialul. Pneurile sunt diferite pe osiile nemotoare si osia motoare.

Ca si la camionul real, directia este functionala la primele doua axe.

Cabina se rabate, lasand sa se vada motorul.

 

Semiremorca pentru containere reproduce modelul Flex-XL si este, si ea, o realizare deosebita in lumea machetelor, atat prin detalii cat si prin functionalitate.

Particularitatea modelului Flex-XL este faptul ca semiremorca este telescopica (se extinde cu peste 4 metri), permitand transportul mai multor combinatii de containere: un singur container de 20 de picioare, doua containere de 20 de picioare, un container de 30 de picioare, un container de 40 de picioare, container de 45 de picioare, etc.

Semiremorca este prevazuta cu un set de accesorii pentru fixarea diverselor tipuri de containere.

Detaliile nu lipsesc nici aici, incepand de la inscriptiile de pe cadrul remorcii sau de pe protectiile laterale pana la detaliile picioarleor de sustinere si a calelor de blocare a rotilor.

emiremorca Pacton Flex-XL - manivela picioarelor si calele pentru roti

Semiremorca Pacton Flex-XL – manivela picioarelor si calele pentru roti

Semiremorca Pacton Flex-XL - sortul de praf

Semiremorca Pacton Flex-XL – triplele, bara si sortul de praf

La partea de dedesubt, gasim toate detaliile suspensiei (care este functionala), butelia de aer, furtunele de frana, etc.

Semiremorca Pacton Flex-XL - piesa de fixare container

Semiremorca Pacton Flex-XL – piesa de fixare container

Semiremorca Pacton Flex-XL - piesa de fixare container

Semiremorca Pacton Flex-XL – piesa de fixare container

Containerul de 45 de picioare este si el o macheta separata si este o capodopera a detaliilor inscriptionate, de aceasta data.

Container de 45 de picioare - vedere laterala

Container de 45 de picioare – vedere laterala

Semiremorca poate fi combinata cu orice cap tractor si orice container (sau containere, in cazul celor de 20 de picioare) de la WSI.

Mercedes Actros cu semiremorca trans-container Pacton

Mercedes Actros cu semiremorca trans-container Pacton

Mercedes Actros cu semiremorca trans-container Pacton

Mercedes Actros cu semiremorca trans-container Pacton

In incheiere putem spune ca aceasta macheta este o macheta superba, detaliata si functionala, constituind o piesa de rezistenta garantata pentru orice colectie de camioane.

Machetele prezentate mai sus pot fi gasite aici. Deocamdata nu le mai gasiti pe toate, dar vi le putem aduce la comanda!

 

Spor la colectionat,

Dan

http://www.vitrinacumachete.ro/

https://www.facebook.com/vitrinacumachete.ro

https://vitrinacumachete.wordpress.com/

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s