Salut!

Dan sunt! Stiu ca e cald, stiu ca e soare si poate ca unii dintre voi sunt deja la soare, dar nu cred ca strica o poveste despre o macheta frumoasa langa un pahar cu bere rece!

Astazi am sa va spun mai multe despre o macheta de basculanta pe sasiu Mercedes-Benz Actros MP3, pe care o puteti gasi si in magazinul nostru online, www.vitrinacumachete.ro.

Este vorba despre macheta unei basculante semicilidrice („half-pipe”) pe sasiu Mercedes-Benz Actros MP3 4151 Euro 5, in configuratie 8×4.

Asa cum fac de obicei, ar trebui sa spun cateva cuvinte despre camionul real. Despre Mercedes Benz am mai vorbit, la fel si despre modelul Actros. Cat despre basculanta, aceasta este un model generic, nefiind specificat producatorul (ar putea fi Meiller sau Carnehl sau niciuna dintre ele).

Basculanta Mercedes Actros

Basculanta Mercedes Actros

Macheta pe care o prezentam astazi este produsa de NZG, la scara 1:50 si dovedeste aceeasi mare atentie la detalii cu care ne-a obisnuit NZG.

Macheta este ambalata intr-o cutie de carton cu vitrina, cu un design simplu, fiind protejata la interior de doua „tavi” din polietilena transparenta.

Macheta vine asamblata in totalitate, nefiind necesare nici un fel de operatiuni de montaj din partea colectionarului.

Macheta este realizata in intregime din metal, cu forte mici exceptii: antene, parasolar, masca radiatorului, etc si este extrem de detaliata, incepand cu cabina, care are farurile si proiectoarele de ceata din plastic transparent si este prevazuta cu oglinzi, trepte, antene, claxoane, parasolar, etc, iar interiorul este si el foarte detaliat (scaune, volan, tablou de bord) etc. Detaliile continua la sasiu, unde sunt prezente toate buteliile de aer, rezervorul de motorina, cardanele, etc, in timp ce la partea din spate, stopurile sunt extrem de realiste. Rotile au jantele din plastic, avand toate detaliile (butuc, prezoane, etc) bine simulate, iar pneurile sunt din cauciuc, cu un profil similar celui real.

La partea din fata, cabina este foarte detaliata, cu masca radiatorului foarte bine reprodusa, in timp ce sub bara de protectie gasim un scut bine reprodus. Inscrisurile sunt si ele excelent facute. Numarul de inmatriculare este unul generic (realist, altfel).
Macheta Mercedes-Benz Actros - vedere din fata

Macheta Mercedes-Benz Actros – vedere din fata

La partea din spate, pe langa oblonul masiv al benei (impresionant!), vedem triplele foarte bine realizate si aceeasi placuta de inmatriculare generica. In plus, regasim si un carlig e remorcare si o bara de protectie realiste.
Macheta Mercedes-Benz Actros - vedere din spate

Macheta Mercedes-Benz Actros – vedere din spate

Sasiul este, bineinteles, la inaltimea asteptarilor, fiind destul de detaliat, cu elementele suspensiilor si transmisiei.

Macheta basculanta Mercedes-Benz - sasiu

Macheta basculanta Mercedes-Benz – sasiu

Directia machetei este functionala, iar rotile bracheaza la un unghi destul de mare, foarte apropiat de cel real. Bena machetei basculeaza cu ajutorul unui cilindru hidraulic telescopic suficient de rigid cat sa poata sustine bena in orice pozitie, in timp ce oblonul din spate se deschide.

In spatele cabinei, teava de esapament este si ea detaliata. Tot acolo, vedem si un proiector de lucru, pentru iluminarea zonei de sub bena, precum si rezervorul de ulei hidraulic pentru bascularea benei.

Macheta Mercedes-Benz Actros - spatele cabinei

Macheta Mercedes-Benz Actros – spatele cabinei

 In incheiere, va spun ca aceasta macheta este o macheta complexa, extrem de detaliata, si unde nu s-a facut economie de metal (zamac), constituind o piesa superba in orice colectie de camioane sau utilaje (pentru exemplificare, mai jos, o puteti vedea „la lucru”, alaturi de un excavator Liebherr R916 Advanced).

Macheta de basculanta Mercedes-Actros MP3 o gasiti aici.

Spor la colectionat si o vara frumoasa!

Dan

http://www.vitrinacumachete.ro/

https://www.facebook.com/vitrinacumachete.ro

https://vitrinacumachete.wordpress.com/

 

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s