Salut!

Dan sunt! Astazi va povestesc despre o macheta de  incarcator frontal Volvo L60G, la scara 1:50.

Conform obisnuintei, inainte de toate, cateva cuvine despre utilajul real. Despre Volvo am mai vorbit si nu cred ca mai trebuie spuse multe cuvine. Divizia de utilaje de constructii, Volvo Construction Equipment este in topul constructorilor de utilaje, utilajele Volvo fiind recunoscute si apreciate pentru fiabilitate si robustete, ca si pentru inovatiile tehnologice. Volvo Construction Equipment este cel mai vechi producator mondial de utilaje de constructii, ce isi are inceputurile in 1832, cand Johan Theofron Munktell a intemeiat un atelier de reparatii pentru unelte si utilaje agricole, atelier care, in 1840 a produs prima cositoare mecanizata suedeza. In aceeasi perioada, in 1844, mai exact, fratii Munktel puneau bazele unei intreprinderi mecanice asemanatoare, care, in 1883, a construit primul submarin suedez si primul submarin din lume capabil sa lanseze o torpila. In 1932 cele doua companii au fuzionat, creand ceea ce s-a numit Bolinder Munktell sau, prescurtat, BM, specializata in constructia de tractoare, utilaje agricole,  utilaje de constructii si chiar si motoare de avion. In 1940 Bolinder Munktell si Volvo au inceput sa coopereze, dezvoltand proiecte si produse comune, ceea ce a dus la cumpararea BM de catre Volvo, in 1950. Astfel, a luat nastere Volvo BM, care, in 1997 a devenit Volvo Construction Equipment.

Volvo L60G este un incarcator de gama medie, cu o greutate de 12 tone si este pus in miscare de un motor cu 6 cilindri in linie, ce dezvolta o putere de 161 CP. El a fost lansat in 2012 si este inca in productia curenta.

Incarcator frontal Volvo L60G

Incarcator frontal Volvo L60G

Macheta pe care o prezentam in continuare este o macheta produsa de Motorart (Suedia) la scara 1:50, cunoscuti atat pentru machetele Volvo, cat si JCB sau Kalmar.

Macheta este ambalata intr-o cutie de carton cu vitrina, cu un design modern, fiind protejata la interior de doua “tavi” din polietilena transparenta termoformata.

Macheta vine asamblata in totalitate, nefiind necesare nici un fel de operatiuni de montaj din partea colectionarului.

Macheta este realizata in mare parte din metal, avand si cateva elemente din plastic, cea mai mare surpriza venind de la tijele cilindrilor hidraulici care, contrar tuturor celorlalte machete, sunt din plastic. Cu toate acestea, este o macheta foarte detaliata, incepand cu jantele, care sunt bine desenate, si terminand cu interiorul, unde se pot vedea in bord locasurile diverselor indicatoare, scaunul detaliat si diversele manete si joystick-uri. Rotile au jantele din plastic, avand toate detaliile (butuc, prezoane, etc) bine simulate, iar pneurile sunt din cauciuc, cu un profil identic cu cel real.

Scarile de acces si manerele sunt foarte bine reprezentate si aduc un plus de realism machetei.

La partea din spate sunt de remarcat lampile, grila radiatorului, precum si variatele inscriptii.

 

Partea de dedesubt nu a fost nici ea neglijata, fiind destul de detaliata, cu cardanul fata si diferetialele bine reproduse.

Capota motorului se poate ridica, lasand sa se vada motorul si radiatorul, care este realizat ca o piesa separata.

Directia este functionala, prin articularea sasiului incarcatorului. Bratele si cupa se pot ridica.

Macheta incarcator Volvo L60G - la lucru impreuna cu o basculanta MAN 8x8

Macheta incarcator Volvo L60G – la lucru impreuna cu o basculanta MAN 8×8

Macheta „da bine” si ca incarcatura pe trailer. In fotografia urmatoare, o ptem vedea impreuna cu fratele (mult) mai mic, Volvo MC 155C.

In incheiere nu pot decat sa va spun ca aceasta macheta este foarte bine realizata, in ciuda cilindrilor din plastic, si, in plus are si un pret imbatabil. Macheta Volvo L60G la scara 1:50 poate fi gasta pe site-ul nostru, aici.

Spor la colectionat,

Dan

http://www.vitrinacumachete.ro/

https://vitrinacumachete.wordpress.com/

https://www.facebook.com/vitrinacumachete.ro

 

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s