Salut,

Tot Dan sunt! Stiu ca asteptati cu nerabdare niste recenzii anume :), dar ele sunt inca in lucru. Pana atunci, insa, va prezint o alta macheta frumoasa. Este vorba despre o macheta a unui camion Scania R cu semiremorca cisterna Hobur.

Inainte de toate, cateva cuvine despre camionul real. Despre Scania, motoarelele lor V8 si despre R-Series am mai vorbit, asa ca nu voi insista.

Hobur Twente BV este o companie olandeza, producatoare de semiremorci, cu o istorie de peste 50 de ani. A inceput sa produca semiremorci cisterna in anii ’60 iar acum este un producator european recunoscut pentru performantele si fiabilitatea cisternelor sale.

 

Scania R-Series cu semiremorca cisterna Hobur

Scania R-Series cu semiremorca cisterna Hobur

Machetele pe care le prezint astazi sunt produse de WSI, la scara 1:50, si dovedesc aceeasi migala si atentie la detalii cu care suntem obisnuiti de la WSI. Ca si in cazul unor recenzii anterioare ce va voi prezenta in continuare ca un ansamblu, sunt de fapt doua machete ce pot fi achizitionate separat: capul tractor, si semiremorca. Fiecare din cele doua machete este ambalata intr-o cutie de carton, cu design-ul specific WSI, fiind protejata, la interior, de un suport din polistiren expandat.

Machetele vin asamblate in intregime, nefiind necesara nicio operatiune de montaj din partea colectionarului.

Capul tractor este o Scania R 730 Streamline cu cabina Topline  si sasiu 4×2 si impresioneaza prin detalii, atat la partea frontala, cat si la partea din spate. Farurile,proiectoarele, inscriptiile, masca radiatorului sunt foarte realist reproduse.

In spatele cabinei sunt reproduse furtunele de aer si cablurile electrice pentru semiremorca. Triplele sunt din plastic transparent, colorat.

Macheta Scania R Streamline - vedere din spate

Macheta Scania R Streamline – vedere din spate

Sasiul nu a fost nici el neglijat, putandu-se observa teava de esapament detaliata, elementele suspensiei (brate, perne de aer, bare de torsiune), precum si cele ale transmisiei: cardanul, cutia de viteze, diferentialul. Pneurile sunt diferite pe osia nemotoare si osia motoare.

Ca si la camionul real, directia este functionala la osia din fata, desi unghoul de bracaj este destul de mic.

Macheta Scania R Streamline - directia functionala

Macheta Scania R Streamline – directia functionala

Cabina se rabate, lasand sa se vada motorul.

Macheta Scania R Streamline - cabina rabatabila

Macheta Scania R Streamline – cabina rabatabila

Motorul (un V8, evident) este destul de detaliat, cu elementele principale clar modelate.

Semiremorca cisterna este, si ea, o realizare deosebita in privinta detaliilor – de remarcat la partea superioara pasarela realizata din metal fotodecupat si capacele compartimentelor cisternei.

Detaliile nu lipsesc, incepand de la inscriptiile de pe protectile laterale ale remorcii pana la detaliile picioarelor de sustinere si a calelor de blocare a rotilor. Picioarele de sustinere pot fi coborite, fiind prevazute cu filet interior, ce nu se vede. In spatele picipoarelor se afla cutiile stingatoarelor. Tot pe lateralul msemiremorcii sunt si lampile de gabarit.

Macheta semiremorca cisterna Hobur

Macheta semiremorca cisterna Hobur

La partea din spate a semiremorcii se afla, pe langa triplele din plastic transparent si lampile laterale de gabarit, lampile de numar si scara de acces pe pasarela.

La partea de dedesubt, gasim toate detaliile suspensiei (care este functionala), butelia de aer, bratele suspensiei, etc.

Capacele compartimentelor nu sunt functionale, insa sunt extrem de detaliate, fiind prevazute cu manere faorte fine, realizate din tabla fotodecupata.

Semiremorca poate fi combinata cu orice cap tractor de la WSI, facand o pereche interesanta cu orice cap tractor 4×2, 6×2 sau chiar 6×4.

In incheiere putem spune ca aceasta macheta este o macheta superba, foarte detaliata, constituind o piesa indispennsabila pentru orice colectie de camioane.

Machetele prezentate mai sus pot fi gasite aici.

Spor la colectionat,

Dan

http://www.vitrinacumachete.ro/

https://www.facebook.com/vitrinacumachete.ro

https://vitrinacumachete.wordpress.com/

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s