Salut!

Dan sunt! Astazi va voi prezenta o macheta a unui incarcator compactor de gunoaie Komatsu WF450-3. Nu stiu daca asta are vreo legatura cu faptul ca locuiesc in apropiere de una dintre gropile de gunoi foarte mediatizate in ultimul timp, pentru ca miroase cui nu trebuie (ca sa vezi!?) sau cu faptul ca imi plac utilajele „mai ciudate”!  In ambele cazuri, macheta asta merita atentia mea!

Sa o luam cu inceputul! Despre Komatsu am mai vorbit acum ceva vreme. Komatsu este o companie japoneza ce a luat nastere in 1917 ca parte a companiei Takeuchi Mining Industry (fondata in 1894). In 1921, Komatsu a devenit o companie de sine statatoare, desprinzandu-se de Takeuchi si in 1931 a produs primul sau tractor pe senile. De aici si pana la productia de utilaje de constructii nu  a mai fost decat un pas. Astfel, in 1943 a produs primul buldozer fabricat in Japonia, iar acum este unul dintre liderii mondiali ai utilajelor terasiere si miniere.

Compactorul Komatsu WF450-3 este a treia generatie a unui utilaj destinat compactarii, nivelarii si manipularii gunoaielor, fiind folosit in mod special la gropile ecologice de gunoi. Rotile sale metalice cu pinteni compacteaza gunoaiele pentru o marire a capacitatii de depozitare a depozitului de deseuri, in acelasi timp eliminand aerul si gazele dintre ele si  Are o greutate de cca 26 tone si este propulsat de un motor Komatsu cu o putere de 263CP.

Compactor Komatsu WF450

Compactor Komatsu WF450

Komatsu WF550 - fratele mai mare in actiune

Komatsu WF550 – fratele mai mare in actiune

Macheta pe care o prezint astazi este produsa in Germania de Conrad Modelle la scara 1:50 si dovedeste aceeasi robustete si atentie la detaliile functionale, cu care suntem obisnuiti de la Conrad, fiind o macheta inedita pentru orice colectionar.

Macheta este ambalata intr-o cutie de carton, tipica pentru Conrad, fiind protejata la interior de o un burete. Pe cutie, este figurat schematic utilajul real, impeuna cu cateva date tehnice.

Macheta vine asamblata in intregime, nefiind necesare nicio operatiune de montaj din partea colectionarului.

Macheta de compactor Komatsu WF450-3 este foarte robusta si, in acelasi timp, detaliata. Metalul este folosit cu generozitate, singurele detalii din plastic fiind cateva manere, si balustrade, filtrul de aer si teava de esapament.

Compactorul este prevazut cu brat si cupa de incarcator. Cupa are un grilaj de protectie la partea superioara. Datorita acestuio grilaj masiv, ea este o piesa impresionanta.

Macheta compactor Komatsu WF450-3 - cupa impresionanta

Macheta compactor Komatsu WF450-3 – cupa impresionanta

La partea din spate, masca inclinata (realizata din turnarea capotei) arata foarte bine. Putinele inscriptii de pe utilaj sunt foarte clar reproduse. Tot la partea din spate, pe langa contragreutatea prevazuta cu un carlig de remorcare (simulat), gasim si „pieptenul” pentru curatarea rotilor de deseurile care se agata.

Interiorul nu este foarte detaliat, insa un detaliu inedit il reprezinta grilajul de prutectie de pe cabina, prevazut, cu cate doua proiectoare la partea din fata si la partea din spate.

Articulatia sasiului este complexa si este prevazuta cu doi cilindri hidraulici simulati.

Si rotile din fata sunt prevazute cu piepeteni pentru curatarea lor. Butucii rotilor sunt si ei foarte bine relaizati, cu suruburile foarte fidel reproduse.

Cupa se poate ridica la o inaltime foarte mare.

Macheta compactor Komatsu WF450-3 - cupa la inaltimea maxima

Macheta compactor Komatsu WF450-3 – cupa la inaltimea maxima

Unghiul de descarcare a cupei este si el foarte bun.

In incheiere, va pot spune ca aceasta macheta este o macheta inedita, complexa si detaliata. Daca vreti,  macheta se poate achizitiona si din magazinul noatru online!

Spor la colectionat!

Dan

http://www.vitrinacumachete.ro/

https://vitrinacumachete.wordpress.com/

https://www.facebook.com/vitrinacumachete.ro

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s