Salut!

Dan sunt! Astazi va voi prezenta o macheta a unui excavator pe senile Hidromek 370 LC HD

Sa o luam cu inceputul, ca de obicei! Hidromek este un nume relativ nou pe piata utilajelor de constructii, mai ales in Europa si un nume si mai nou si rar in lumea machetelor. Hidromek este o companie turca de familie si a luat nastere in 1978 sub forma unui atelier de reparatii pentru tractoare si utilaje agricole, infiintat de Hasan Basri Bozkurt, care conduce compania si in prezent. In 1979 a inceput constructia si montajul echipamentelor de incarcator frontal pe tractoare agricole, pentru munca in ferme. Evolutia seamana, un pic, cu cea a celor de la JCB, astfel incat, zece ani mai tarziu, in 1989, produc primul buldoexcavator. Peste inca zece ani a inceput exporturile, iar astazi este nu numai cel mai mare producator turc de utilaje de constructii, dar si o marca apreciata in intreaga Europa si nu numai.

Excavatorul Hidromek 370 LC HD a fost lansat pentru prima data in 2001, iar in 2011 a fost lansata noua generatie ce incorporeaza filozofia de design GEN (o operare mult mai usoara a utilajului, gratie unei interfete intelgente, o cabina mult mai ergonomica, motoare si tehnologii de ultima generatie, etc. Excavatorul este un excavator din gama mare, are o greutate de cca 29 tone, o cupa de 2mc si este propulsat de un motor Isuzu cu o putere de 284CP.

Excavator Hidromek 370 LC HD

Excavator Hidromek 370 LC HD

Excavator Hidromek 370 LC HD

Excavator Hidromek 370 LC HD

Macheta pe care o prezint astazi este produsa de Motorart la scara 1:40 si este o macheta robusta si destul de detaliata, in acelasi timp.

Macheta este ambalata intr-o cutie de carton si polistiren termoformat.

Macheta vine asamblata in intregime, nefiind necesara nicio operatiune de montaj din partea colectionarului.

Macheta de excavator Hidromek 370 LC HD este foarte robusta si, in acelasi timp, detaliata. Metalul este folosit cu generozitate, singurele detalii din plastic fiind blocul motor si cateva furtune, manere si alte mici elemente de detaliere.

Macheta este mare si robusta dar, in acelasi timp, si detaliata. Bratul este solid, cupa mare si detaliata.

La partea din spate macheta (ca si excavatorul real) este foarte simpla, pe langa marcajele de gabarit, intalnim si o camera de luat vederi.

Cabina este detaliata, atat la exterior, unde sunt inscriptiile modelului, manerul usii si o usita de vizitare, dar mai ales la interior unde sunt reproduse toate comenzile excavatorului (joystick-uri, pedale, console etc).

Bratul este prevazut cu furtune hidraulice, care adauga un plus de realism, iar cupa are placutele de uzura foarte bine detaliate din turnare.La fel, si articulatiile cupei sunt foarte bine redate.

Senilele sunt si ele foarte bine reproduse, iar sasiul este detaliat. Singura parere de rau pe care o am este ca rolele de ghidaj ale senilelor nu sunt separate, fiind turnate odata cu sasiul. De altfel, sunt extrem de putine machete cu rolele turnate separat, si acestea sunt realizate de producatori super-premium (cum ar fi CCM). In schimb, rolele de antrenare sunt foarte bine realizate.

Ca si functionalitate, platforma excavatorului se roteste destul de usor.

Bratul se ridica destul de sus, dar cilindrii nu sunt foarte puternici si nu pot sustine bratul in anumite pozitii intermediare.

Macheta excavator Hidromek 370 LC HD - bratul se poate ridica destul de sus

Macheta excavator Hidromek 370 LC HD – bratul se poate ridica destul de sus

Un plus al acestei machete este capota motorului, care se poate deschide, lasand sa se vada motorul (nu foarte detaliat).

In ciuda scarii atipice (1:40), aceasta este destul de apropiata de scara 1:43, astfel incat, excavatorul poate fi expus cu usurinta langa o macheta de basculanta scara 1:43, mai ales daca este o basculanta mai mare.

In incheiere, va pot spune ca aceasta macheta este o macheta inedita, atat prin natura producatorului, fiind prima macheta a unui utilaj turcesc, cat si prin natura scarii atipice. Daca vreti,  macheta se poate achizitiona si din magazinul noatru online!

Spor la colectionat!

Dan

http://www.vitrinacumachete.ro/

https://vitrinacumachete.wordpress.com/

https://www.facebook.com/vitrinacumachete.ro

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s