Salut!

Dan sunt, si revin cu inca o recenzie a unei rusoaice, de data asta ceva mai „tanara”.

Astazi am sa va spun mai multe despre o macheta de basculanta articulata MAZ, pe care o puteti gasi si in magazinul nostru online, www.vitrinacumachete.ro.

Este vorba despre macheta unei semiremorci basculante MAZ 5232V 4×2 cu un cap tractor, tot MAZ, 5432.

Despre MAZ, tocmai ce-am vorbit in recenzia precedenta, asa ca voi spune doar cateva cuvinte despre camionul real. MAZ 5432 este un cap tractor din generatia 4 de camioane, produs incepand cu anii ’80 (primul model a iesit de pe banda de fabricatie in 1981) pana recent. MAZ 5232 este o semiremorca basculanta, produsa din anii ’50 pana in ’70 (eu am intalnit-o in fotografii cu toate generatiile de capete tractor pana la generatia a 3-a).

Camion MAZ 5432

Camion MAZ 5432

Semiremorca basculanta MAZ 5232

Semiremorca basculanta MAZ 5232

Macheta pe care o prezint astazi este produsa de Avto Historia – un producator rus relativ nou, la scara 1:43. Avto Historia este un brand al SSM  (Start Scale Models) si este un producator de machete foarte detaliate.

Macheta este ambalata intr-o cutie din carton inscriptionata in limba rusa, cu o vitrina din acetofan transparent.

Macheta vine asamblata in totalitate, nefiind necesare nici un fel de operatiuni de montaj din partea colectionarului.

Macheta este realizata  din metal si plastic (cabina si saiul sunt metalice, restul pieselor sunt din plastic) si este extrem de detaliata, incepand cu cabina, care are farurile si semnalizatoarele din plastic transparent si este prevazuta cu oglinzi, trepte, etc, iar interiorul este si el foarte detaliat (scaune, volan, tablou de bord, chiar si patul din spatele scaunelor) etc. Detaliile continua la sasiu, unde sunt prezente toate buteliile de aer, rezervorul de motorina, cardanul, etc, in timp ce la partea din spate, stopurile sunt extrem de realiste. Rotile au jantele din plastic, avand toate detaliile (butuc, prezoane, etc) bine simulate, iar pneurile sunt din cauciuc, cu un profil similar celui real si inscriptionate in relief.

La partea din fata, cabina este foarte detaliata, cu masca radiatorului foarte bine reprodusa, cu luminile de pozitie si semnalizatoarele incorporate. Bara de protectie este si ea bine facuta, cu farurile dreptunghiulare incastrate.

Tot pe cabina avem si logoul MAZ, stergatoarele de parbriz, in timp ce la interior gasim alte detalii: scaune, pat, tablou de bord.

Macheta cap tractor si basculanta MAZ - detalii cabina

Macheta cap tractor MAZ 5432 – detalii cabina

La partea din spate observam stopurile si semnalizatoarele incastrate direct in bena, precum si oblonul benei.

Cabina este rabatabila, lasand sa se vada un motor foarte detaliat. de asemeni, in spatele cabinei gasim si alte detalii: filtrul de aer, o cutie de scule, etc.

Semiremorca este detasabila si este prevazuta cu picioare de sprijin, astfel incat poate fi expusa separat, rezemata pe picioarele ei (desi, acestea sunt cam scurte, astfel incat remorca sta un pic cam jos).

Sasiul este, bineinteles, la inaltimea asteptarilor, atat la capul tractor cat si la remorca, fiind foarte detaliate, cu elementele suspensiilor si transmisiei.

Ca functionalitate, directia capului tractor nu este functionala, dar, asa cum am mentionat mai sus, cabina se rabate. Semiremorca este detasabila, picioarele ei se pot plia si bena basculeaza cu ajutorulu unor cilindri hidraulici telescopici, in timp ce oblonul benei este mobil si el. Ce este cu totul inedit si foarte interesant in acelasi timp este faptul ca bena basculeaza cu tot cu sasiu, acesta fiind fixat de bena si avand o articulatie la mijloc.

 In incheiere, va spun ca aceasta macheta este o macheta complexa, extrem de detaliata, si in acelasi timp inedita, constituind o piesa superba in orice colectie de camioane sau utilaje (pentru exemplificare, mai jos, o puteti vedea „la lucru”, alaturi de un excavator Hidromek, scara 1:40).

Macheta de basculanta MAZ o gasiti aici.

Spor la colectionat si o saptamana minunata!

Dan

http://www.vitrinacumachete.ro/

https://www.facebook.com/vitrinacumachete.ro

https://vitrinacumachete.wordpress.com/

 

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s