Salut!

Astazi revin cu o recenzie a unei rusoaice foarte faine! Este vorba despre o macheta de transportor auto MAZ, pe care o puteti gasi si in magazinul nostru online, http://www.vitrinacumachete.ro. Mai exact, macheta unei semiremorci pentru transport auto, MAZ 934410 cuplata la un cap tractor, tot MAZ, 5432. Despre MAZ am mai vorbit in niste recenzii anterioare, asa ca voi spune doar cateva cuvinte despre camionul real. MAZ 5432 este un cap tractor din generatia 4 de camioane, produs incepand cu anii ’80 (primul model a iesit de pe banda de fabricatie in 1981) pana recent si a fost un raspuns la piata vestica, in continua modernizare. In plus, noile capete tractor era destinate transportuluyi international si trebuiau sa faca fata normelor europene tot mai stricte in ceea ce priveste poluarea si siguranta.

MAZ 934410 este o semiremorca pentru transportul autoturismelor, produsa in anii ’80 si 90, capabila sa transporte 8 autoturisme Lada sau Moskwich.

Semiremorca transport auto

Semiremorca transport auto

Macheta vine asamblata in totalitate, nefiind necesare nici un fel de operatiuni de montaj din partea colectionarului.

Macheta este realizata  din metal si plastic (cabina si sasiul capului tractor sunt metalice, restul pieselor sunt din plastic) si este extrem de detaliata, incepand cu cabina, care are farurile si semnalizatoarele din plastic transparent (inclusiv micile lumini de gabarit pe laterale), stergatoarele sunt fotodecupate si este prevazuta cu oglinzi, trepte, etc, iar interiorul este si el foarte detaliat (scaune, volan, tablou de bord, chiar si patul din spatele scaunelor). Detaliile continua la sasiu, unde sunt prezente toate buteliile de aer, rezervorul de motorina, cardanul, etc, in timp ce la partea din spate, stopurile sunt foarte fidel reproduse, din plastic transparent. Rotile au jantele din plastic, avand toate detaliile (butuc, prezoane, etc) bine simulate, iar pneurile sunt din cauciuc, cu un profil similar celui real si inscriptionate in relief.

La partea din fata, cabina este foarte detaliata, cu masca radiatorului foarte bine reprodusa, cu logoul MAZ cromat, cu luminile de pozitie si semnalizatoarele incorporate. Bara de protectie este si ea bine facuta, cu spoiler si farurile dreptunghiulare incastrate.
Macheta transportor auto MAZ - cabina detaliata

Macheta transportor auto MAZ – cabina detaliata

Macheta transportor auto MAZ - vedere din fata

Macheta transportor auto MAZ – vedere din fata

Tot pe cabina avem si un deflector (spoiler), care adauga la realismul machetei, iar in spatele cabinei sunt prezente priza de aer, filtrul de aer, o cutie de depozitare si mecanismul de rabatare a cabinei.

Macheta transportor auto MAZ - spatele cabinei

Macheta transportor auto MAZ – spatele cabinei

Nici remorca nu a fost lasata mai prejos la nivel de detaliu, chiar daca ea este realizata integral din plastic (de remarcat faptul ca remorca este vopsita). Avem prezente triplele (din plastic transparent, lumini de gabarit, jante de tip Trilex, roti de rezerva, scari, etc.
Macheta transportor auto MAZ - partea din fata a remorcii

Macheta transportor auto MAZ – partea din fata a remorcii

Macheta transportor auto MAZ - partea din spate a remorcii

Macheta transportor auto MAZ – partea din spate a remorcii

Cabina este rabatabila, lasand sa se vada un motor V8 foarte detaliat.

Macheta transportor auto MAZ - cabina rabatabila

Macheta transportor auto MAZ – cabina rabatabila

Semiremorca este detasabila si este prevazuta cu picioare de sprijin pliabile, astfel incat poate fi expusa separat, rezemata pe picioarele ei.

Ca functionalitate, directia capului tractor nu este functionala, dar, asa cum am mentionat mai sus, cabina se rabate. Semiremorca este detasabila, picioarele ei se pot plia, rampele din spate pot fi coborate si platforma superioara („etajul”) coboara cu ajutorul unui mecanism articulat prevazut cu cilindri hidraulici.

Macheta transportor auto MAZ - mecanismul de coborare a platformei superioare

Macheta transportor auto MAZ – mecanismul de coborare a platformei superioare

Rampele sunt aliniate destul de bine, permitand urcarea autoturismelor la etaj.

Macheta transportor auto MAZ - pregatita pentru incarcarea autoturismelor

Macheta transportor auto MAZ – pregatita pentru incarcarea autoturismelor

Pe remorca incap pana la 8 autoturisme de dimensiuni medii (Lada sau Moskwich, de exemplu). Volgile, de exemplu, sunt mai lungi si nu incap cate patru pe nivel

Macheta transportor auto MAZ - un ansamblu multicolor

Macheta transportor auto MAZ – un ansamblu multicolor

Spor la colectionat si o saptamana minunata!

Dan

http://www.vitrinacumachete.ro/

https://www.facebook.com/vitrinacumachete.ro

https://vitrinacumachete.wordpress.com/

 

 

 

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s