Salut,

Astazi vom trece de la o scara mare, la o scara mult mai mica, respectiv 1:87 si va voi povesti despre o macheta mica dar bine realizata. Este vorba despre o macheta de basculanta DAF CF 8×4.

Despre DAF am mai vorbit in trecut, astfel incat nu voi reveni, dar voi mentiona doar ca gama CF este calul de bataie al celor de la DAF atat pentru mediu-curier cat si pentru aplicatiile grele (santiere, forestiere, depanari sau pompieri).

Macheta este produsa de WSI Models si, desi este la o scara mica, este bine realizata si destul de detaliata. Vine ambalata intr-o cutie tipica WSI si, pentru ca este o editie de dealer, cutia este personalizata cu logo-ul DAF.

In cutie se gasesc si oglinzile, care se monteaza usor in orificiile prevazute in cabina.

Din cauza scarii si a materialului (zamac) din care este confectionata, macheta nu este atat de detaliata ca o macheta din plastic sau o macheta la scara mai mare, insa este mai robusta si mai rezistenta in timp.

Chiar si asa, nu lipsesc cateva detalii care dau un plus de farmec machetei.

Astfel, la partea din fata, chiar daca farurile sunt vopsite si nu sunt din plastic transparent, grila radiatorului este bine realizata, stergatoarele sunt si ele reproduse, iar parasolarul si girofarurile adauga un plus de autenticitate.

La partea din spate, macheta este simpla si masiva, intocmai ca si basculanta reala. Regasim, totusi, bara de protectie, triplele si sorturile anti-praf, toate din plastic.

Pe partile laterale, macheta este prevazuta cu rezervoare, o scara pe partea stanga si toba de esapament pe partea dreapta.

Sasiul este din plastic si are si el cateva detalii ale transmisiei.

Directia nu este functionala, insa bena poate bascula, oblonul este mobil si bena poate fi sprijinita in pozitie basculata cu ajutorul unei parghii care tine loc de cilindru hidraulic atunci cand se doreste expunerea basculantei cu bena ridicata.

In orice caz, este o macheta reusita, care da foarte bine impreuna cu alte machete la aceeasi scara.

In concluzie, este o macheta reusita, la scara si la pretul ei si, impreuna cu alte machete 1:87 produse de WSI sau alti producatori, poate face parte dintr-un santier reusit. Aici inchei, spunandu-va ca puteti gasi macheta si in magazinul nostru, www.vitrinacumachete.ro si va urez spor la colectionat!

Ne vedem online,

Dan

www.vitrinacumachete.ro

https://vitrinacumachete.wordpress.com/

https://www.facebook.com/vitrinacumachete.ro

Lasă un comentariu